BTK, bu iddiaların asılsız olduğunu belirterek kamuoyunu yanıltan yayınlarla ilgili hukuki sürecin başlatıldığını duyurdu.
Merkezi Veri Havuzu İddiası Gerçek Dışı
Yapılan açıklamada, Türkiye'deki elektronik imza sistemlerinin yalnızca yetkili elektronik sertifika hizmet sağlayıcıları tarafından üretildiği ve bu verilere BTK'nın sistemlerinde yer verilmediği belirtildi. Kurum, herhangi bir “e-imza şifre havuzu”nun var olmadığına dikkat çekerek, kullanıcıların e-imzalarının sadece kendi cihazlarında, şifrelenmiş şekilde bulunduğunu vurguladı.
BTK: "Kamuoyunu Yanıltanlara Karşı Yasal Adım Atıldı"
BTK, halk arasında korku ve endişeye yol açabilecek bu tür mesnetsiz iddiaların, siber güvenlik kapsamında suç teşkil ettiğini hatırlattı. Gerçeği yansıtmayan içerikleri yayan kişi ve kurumlar hakkında gerekli hukuki işlemlerin başlatıldığı bilgisi paylaşıldı.
İddialar Nereden Çıktı?
Bazı basın organlarında, BTK’ya ait olduğu iddia edilen ve e-imza kullanıcılarına ait şifrelerin saklandığı bir veri tabanının siber saldırıya uğradığına dair haberler paylaşıldı. Bu haberlerde, milyonlarca kullanıcının bilgilerinin ele geçirildiği ve kurum içinde panik yaşandığı gibi ifadeler yer almıştı.
BTK Net Konuştu: “Böyle Bir Havuz Hiçbir Zaman Olmadı”
Kurum, söz konusu söylentilere ilişkin yaptığı açıklamada, merkezi bir veri havuzunun bulunmadığını vurgulayarak, elektronik imzaların yalnızca kullanıcıların cihazlarında güvenli olarak saklandığını bildirdi. Kamuoyunu yanlış bilgilendiren içeriklere itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı.




