Enflasyonun etkisi ve vatandaşların Türk Lirasının değer kaybının önüne geçmek adına yatırım alanları hakkında arayış içine girdi. Yatırımcıların ve yeni yatırımcı adaylarının şirketlerin Borsa İstanbul’da halka arz olmasıyla vatandaşların ilgisi bu yönde arttı. Kullanıcılar da arama motorlarında borsa hakkında bilgi edinmek adına aramalar yapmaya başladı. Arama motorlarında en çok aranan sorular arasında da Borsa İstanbul’da kaç tane şirket battı? sorusu yerini aldı. Peki Borsa İstanbul’da kaç tane şirket battı? detaylar haberimizde...

Borsa Istanbulda Kac Tane Sirket Batti3

2012 yılında yürürlüğe giren 6362 sayılı Sermaye Piyasası Kanunu ile kurulan Borsa İstanbul'un temel amacı, sermaye piyasası araçlarının alınıp satılmasını sağlamak ve sermaye piyasalarını düzenlemektir. Borsa İstanbul'un özel hukuk tüzel kişiliği bulunmaktadır ve çeşitli faaliyetlerde bulunma yetkisine sahiptir.

Karaman Gümüş Fiyatları Bugün Ne Kadar? 26 Temmuz 2024 Cuma Gümüş Ne Kadar? Karaman Gümüş Fiyatları Bugün Ne Kadar? 26 Temmuz 2024 Cuma Gümüş Ne Kadar?

Borsa İstanbul'un misyonu, güvenilir, şeffaf, etkin, adil, yenilikçi, rekabetçi ve sürdürülebilir bir işlem platformu sağlamaktır. Vizyonu ise geleceğin sermaye piyasalarında öncü bir borsa olmaktır.

Borsa Istanbulda Kac Tane Sirket Batti2

Sürdürülebilirlik konusu, Borsa İstanbul'un gündeminde önemli bir yer tutmaktadır. Borsaların sürdürülebilirlik kapsamında rol aldığı ve çeşitli projeler geliştirdiği görülmektedir. Özellikle, işlem gören şirketlerin çevresel, sosyal ve kurumsal yönetim konularında farkındalık yaratılması önemli bir amaçtır.

Borsa İstanbul, sürdürülebilirlikle ilgili çeşitli uluslararası girişimlere de katılmıştır. Bunlar arasında, Sürdürülebilir Borsalar Girişimi ve Kadının Güçlenmesi Prensipleri gibi projeler yer almaktadır. Ayrıca, sürdürülebilirlik raporlama ve performansının izlenmesi amacıyla Sürdürülebilirlik Komitesi ve Sürdürülebilirlik Platformu oluşturulmuştur.

Borsa Istanbulda Kac Tane Sirket Batti1

Borsa İstanbul’da Kaç Tane Şirket Battı?

Yapılan araştırmalar sonucu arama motorlarında ulaşılan verilere göre, son 25 yılda İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (BİST) yeni adıyla Borsa İstanbul'da işlem gören 55 şirket iflas etti. Bu şirketlere yatırım yapan ve sayıları 400 bini bulan yatırımcıların ise yaklaşık 1 milyar dolarlık yatırımları kayboldu.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL