Devlet Bahçeli Alevi Mi? Devlet Bahçeli Alevi Mi?

Bora Balcıoğlu CHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı olduğu dönemde seçmenler ve vatandaşlar tarafından fark edildi. Bora Balcıoğlu’nun adaylığı Silivri’de belediye başkanı olmasının ardından sorgular giderek arttı. Peki Bora Balcıoğlu Kimdir Kaç Yaşında ve Nereli? İşte detaylar…

Bora Balcıoğlu Kimdir?

Bora Balcıoğlu, 1980 yılında Silivri’de doğdu ve öğrenim hayatını “Yerel Yönetimler” bölümünden mezun olarak tamamladı. Spor hayatına gençlik yıllarında aktif olarak devam etti ve çeşitli futbol takımlarında oynadı. Futbol kariyerini sonlandırdıktan sonra, spordan kopmadan Silivrispor ve Alibeyspor'da yönetim kurulu üyeliği ve Silivri Amatör Spor Kulüpleri Derneği Başkanlığı gibi görevler üstlendi.

Sivil toplum kuruluşlarında da aktif rol aldı ve Silivri Atatürkçü Düşünce Derneği kurucu yönetim kurulu üyeliği, Silivri Çevre Derneği Üyeliği gibi birçok STK'da görev aldı. 2008 yılında Cumhuriyet Halk Partisi üyesi olarak siyaset hayatına adım atan Balcıoğlu, 2009 yılında Silivri Belediye Meclis Üyesi olarak seçildi ve çeşitli komisyonlarda görev aldı. 2014 seçimleriyle tekrar Silivri Belediye Meclis Üyesi seçilen Balcıoğlu, 2014 yılı itibariyle Belediye Başkan Yardımcılığı görevini üstlendi.

31 Mart 2019 Mahalli İdareler seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi olarak seçilen Balcıoğlu, Silivri’de CHP Grup Başkan Vekilliği görevini üstlendi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde Tarım ve Hayvancılık; Deprem ve Doğal Afet İhtisas Komisyonlarında görev alan Balcıoğlu, ayrıca İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Ekrem İMAMOĞLU’nun koordinesinde çalışan “Sanayi ve İş Dünyası Platformu” çalışma grubunun üyesidir.

Bora Balcıoğlu, evli ve 2 çocuk babasıdır. 31 Mart 2024 Yerel Seçimleri için CHP’den İstanbul ili, Silivri ilçesi Belediye Başkanı seçilmiştir.

Bora Balcıoğlu Nereli?

Bora Balcıoğlu aslen İstanbul Silivri doğumludur.

Bora Balcıoğlu Kaç Yaşında?

Bora Balcıoğlu 44 yaşındadır.

Kaynak: R. Rüzgar Yel