Birce Akalay Spikerlik Yaptı Mı? sorusu sosyal medyada aranırken Hakan Kurtaş ile aşkıyla gündeme bomba gibi düşen Birce Akalay en çok aranan isimlerden birisi oldu. Ünlü güzel Birce Akalay'ın hayatı ve biyografisi haberimizin detaylarında. İşte merak edilen soruların cevabı...

Buse Terim | Birce Akalay, Dagi İlkbahar-Yaz 2023 Koleksiyonu için kamera  karşısına geçti

Birce Akalay Kimdir?

İstanbul'da 19 Haziran 1984 tarihinde doğan Birce Akalay, lise eğitimini Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro Bölümü'nde okul ikincisi olarak tamamladı. Daha sonra İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü'ne kabul edildi, ancak üçüncü sınıftayken okulu bırakarak konservatuvar tiyatro için hazırlanmaya karar verdi. Devlet konservatuvarına başvurdu, ancak yaş sınırlaması nedeniyle kabul edilmedi. Bunun üzerine Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü'ne geçiş yaptı ve eğitimini burada tamamladı. 2004 yılında Miss Turkey yarışmasında üçüncü olarak Türkiye'yi Miss Europe'ta temsil etti.

Birce Akalay'ın son hali yok artık dedirtti! Yeni tarzı... - Haber 7 HAYAT

Kariyerine 2007 yılında Kader dizisindeki "Lamia" karakteriyle başrol olarak adım attı. Sinemaya 2008 yılında "Son Ders: Aşk ve Üniversite" filmiyle giriş yaptı. Ardından pek çok dizi ve filmde rol aldı ve "Yer Gök Aşk" dizisindeki "Havva" karakteriyle dikkatleri üzerine çekti. 2018 yılında Ağlama Anne dizisinde rol aldıktan sonra bir süre projelerden uzak kaldı ve bu süreçte Haliç Üniversitesi Konservatuvar Tiyatro Bölümü'nde öğretim görevlisi olarak görev yaptı. 2020 yılında Star TV'de yayınlanan Babil dizisinde başrol karakter "İlay"ı canlandırdı. Son olarak, 2021 yılında FOX'ta yayınlanan Son Yaz adlı dizide "Sare Akay" karakterini canlandırdı.

Tiyatro sahnelerinde de yer alan Akalay, 2017-2019 yılları arasında Müjdat Gezen'in yönettiği Yedi Kocalı Hürmüz müzikalinde "Hürmüz" karakterini canlandırdı. Ayrıca, 2020 yılında Keşanlı Ali Destanı oyununda "Zilha" rolüne hayat verdi, ancak COVID-19 pandemisi nedeniyle oyunun sahnelenmesi durduruldu.

Herkes çok üzülmüştü. Birce Akalay'dan iyi haber geldi..

Birce Akalay Spikerlik Yaptı Mı?

Gökçe Bahadır ve Ali Sunal Nasıl Tanıştı? Gökçe Bahadır ve Ali Sunal Nasıl Tanıştı?

2004 Türkiye Güzelik yarışmasında üçüncü olduktan sonra Avrupa Güzelik Yarışması'da Türkiye'yi temsil etti ve yarı finale çıktı. Bundan sonra ise 2004-2007 yılları arasında spor spikerliği yaptı ve spor programları hazırlayıp sundu.

Kaynak: Hatice Karaca