Birce Akalay Hakan Kurtaş aşkının sosyal medyada yayılmasının ardından Birce Akalay Hangi Bölüm Mezunu? sorusu oldukça fazla araştırılmaya başladı. Birce Akalay'ın mezuniyeti sosyal medya kullanıucıları tarafından çok ilgi görüyor. Birce Akalay Hakan Kurtaş aşkı sonrası Birce Akalay Hangi Bölüm Mezunu? sorusu gündemde. Peki Birce Akalay Hangi Bölüm Mezunu? İşte detaylar...

Birce Akalay, 2003 yılında Pera Güzel Sanatlar Lisesi Tiyatro bölümünden mezun oldu. Ancak aynı yıl İstanbul Üniversitesi Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümüne başlasa da tamamlamadı.

2004 yılında Türkiye Güzellik Yarışması'nda üçüncü oldu ve Avrupa Güzellik Yarışması'nda Türkiye'yi temsil ederek yarı finale çıktı. 2004-2007 yılları arasında çeşitli programları sunmuş ve Piyonlar Ligi Özel ve 8. Etap gibi programlarda yer almıştır. Ayrıca 2007 yapımı "Kader" ve "Senin Uğruna" dizilerinde başrolleri canlandırdı. 2008'de "Asi" adlı diziye konuk oyuncu olarak katıldı ve aynı yıl "Son Ders" ve 2009'da "Nefes" filmlerinde rol aldı.

Biri Sarp'ı gözetliyor! - İhlas Haber Ajansı

Melek Mosso Nereli Alevi mi ? Melek Mosso Nereli Alevi mi ?

2009'da "Alayına İsyan" dizisinde Sevtap rolüyle izleyici karşısına çıkan Akalay, aynı yıl "Sizi Seviyorum" filmi ve "Kış Masalı" dizisinde de rol aldı. 2010'da Murat Ünalmış ile birlikte "Yer Gök Aşk" dizisinde Havva karakterini canlandırdı. 2013 yılında "Ben Onu Çok Sevdim" dizisinde opera sanatçısı Ayhan Aydan rolünü üstlendi. Ayrıca "Böyle Bitmesin" ve "Küçük Ağa" dizilerinde de yer aldı.

2014 yılında Sarp Levendoğlu ile evlendi, ancak 2 yıl sonra 2017'de boşandılar. 2015 yılında "Evli ve Öfkeli" dizisinde başrol oynadı ve 2016 yılında yayınlanmaya başlayan "Hayat Bazen Tatlıdır" dizisinde "Hayat" karakterini canlandırdı.

Biri Sarp'ı gözetliyor! - İhlas Haber Ajansı

Birce Akalay Hangi Bölüm Mezunu?

Birce Akalay Haliç Üniversitesi Konservatuar Tiyatro Bölümünden mezun oldu.

Kaynak: Hatice Karaca