Kurulmasına rağmen dağıtımı yapılmayan su kuyusunun köy halkını içme suyu sıkıntısıyla karşı karşıya bıraktığını belirten üç çocuk babası Mustafa Sümbül kurumumuza gelerek bu yanlışa bir dur denilmesini istiyor. 12 haneli Tavşanlı Köyünde yaşadıkları zorlukları dile getiren Mustafa Sümbül su temini için bulundukları yere en yakın 3 kilometre uzaklıktaki eski köyden su tedariki yaptıklarını söyledi.

“Köy halkının sesi olur muyum umuduyla son çareyi kurumunuza gelmekte buldum.” diyen Sümbül “Sayın Cumhurbaşkanımızın çağrısıyla köyümüze dönme kararı aldık. Tavşanlı köyünde, devletin bize tahsis ettiği yeni arsalar üzerine 12 ev inşa edildi ve birkaç inşaatın yapımını da devam ediliyor. Yaklaşık bir buçuk yıl önce köyümüze su kuyusu açıldı ve suyumuz çıktı. 12 haneli köyümüzdeki insanlar geçimini tarım ve hayvancılık faaliyetleriyle sağlıyorlar.”

Tarımsal Su Talep Etmiyoruz, Sadece İçme Suyu İstiyoruz”

“Bizler yaklaşık bir buçuk yıldır içme suyumuzu eski köyümüzden taşıyoruz. Su kuyusu bulunan köyümüze içme suyumuzun verilmesini istiyoruz. Bu yıl su gelmeyecek deniliyor, belki seneye gelir deniliyor ama bilsinler ki bu bekleme süreci bizi derinden üzüyor. Suyumuz yok değil, su kuyusu kuruldu ve su orada bekliyor, ancak su evlere dağıtılmıyor. Özel İdareye defalarca müracaat ettik, ancak ödenek beklemekten öteye geçemedik. Özel İdarenin ödeneğinin olmadığı gerekçesiyle suyu dağıtmadığını öğrenmek gerçekten çok üzücü. Biz özel İdareden oturum izni aldık, ancak altyapısı olmayan bir yere oturum izni verilir mi? Altyapısı bitmeden oturum izni almışız. Özel İdareye sormak istiyorum: Neden bize oturum izni verdiniz? Su yokken verdiğiniz izin neye yarar? Elektriğimiz var ama suyumuz yok. Bana göre su sorunu elektrikten daha önemli.”

“Şu An Şehre Geri Dönme Şansımız Yok”

“Köyümüze Cumhurbaşkanımızın çağrısı üzerine taşındık. Ancak şu an Karaman’a geri dönme şansımız yok. Geri dönseniz bile ev bulamıyorsunuz. Kira fiyatları aldı başını gitti. Biz köyde yaşamımızı sürdürmek istiyoruz. Üç çocuk babasıyım ama ne yapacağımı bilemiyorum. Taşıma suyla ne kadar temizlik sağlanabilir ne kadar hayvancılık yapılabilir? Gelsinler burada bizimle bir haftayı değil bir günü geçirsinler belki bizi anlarlar. Köylüler adına sizler aracılığıyla Valimizden, milletvekillerimizden bu sorunumuzun temini için adım atmalarını, süreci hızlandırmalarını rica ediyoruz.”

“Tek Çare Valimiz”

“Tavşanlı Köyünde küme evlerinde yaşanan su sorunu nedeniyle Karaman Valiliğinden randevu talebimiz oldu ancak Vali değişikliği nedeniyle eski valimizle görüşemedik. Karaman Valimizin köy gezilerinden ilkini bizim köyümüze yapmasını rica ediyoruz. İnanıyorum ki sayın Valimiz Tavşanlı Köyünü ziyaret ettikten sonra bize hak verecek ve sorunumuzun çözümü için gerekli işlemleri başlatacaktır.”

Editör: Nejla KOÇ