Arama motorlarında aranan kelimeler arasında Bergüzar Korel Ne Zaman Evlendi? Bergüzar Korel Kimdir?  yer alıyor. Detaylar haberimizde...

Bergüzar Korel Kimdir?

Bergüzar Korel, 27 Ağustos 1982'de İstanbul'da doğdu. Babası Tanju Korel, annesi Hülya Darcan'dır. İlköğrenimini Nilüfer Hatun İlköğretim Okulu'nda tamamladı ve orta öğrenimini Yıldız Koleji'nde geçirdi. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümü'nden mezun oldu.

Üniversite öncesinde sporla ilgilenen Korel, voleybolu profesyonel olarak oynadı. Üniversite yaşamı boyunca birçok oyun ve kısa filmde yer aldı. Devlet Tiyatrosu'nda Kuva-yi Milliye oyununda rol aldı ve oyunculuğa bu dönemde adım attı.

Televizyonda ilk kez 1998'de "Kırık Hayatlar" dizisinde yer aldı. 2005'te "Kurtlar Vadisi: Irak" filminde Leyla karakterini canlandırdı. Bu rolü, babasının hasta olduğu bir dönemde kabul etti ve karakter Arapça konuşması gerektiği için zorlayıcıydı. Ancak başarıyla canlandırdı ve film büyük ilgi gördü.

Berguzar Korel Ne Zaman Evlendi Berguzar Korel Kimdir1

Korel, "Kurtlar Vadisi: Irak" sonrasında "Zeytin Dalı" ve "Binbir Gece" dizilerinde önemli roller üstlendi. "Binbir Gece" dizisindeki performansıyla 2006 Altın Kelebek En Başarılı Kadın Oyuncu ödülünü kazandı. Dizi sürecinde Halit Ergenç ile tanışıp evlendi ve bir oğulları oldu.

Oyunculuğun yanı sıra sosyal projelere de katılan Korel, çocuklar için oyuncu koçluğu yaptı ve sokak tiyatrolarını destekledi. Spor, dans ve piyano gibi farklı alanlarda da yetenek gösterdi.

Korel, oyunculuk kariyerinde "Bitmeyen Şarkı", "Muhteşem Yüzyıl", "Karadayı" ve "Vatanım Sensin" gibi dizilerde önemli roller üstlendi. Ayrıca "Aşk Geliyorum Demez" ve "Casus Kızlar" gibi yapımlarda da yer aldı.

2016'da "Vatanım Sensin" dizisinde Hemşire Azize karakterini canlandırdı. Aynı zamanda hayalindeki kahve dükkanını gerçeğe dönüştürerek "Not Just Coffee" adlı mekanı açtı ve büyük ilgi gördü.

Ata Demirer Konservatuar Mezunu Mu? Ata Demirer Konservatuar Mezunu Mu?

 

Berguzar Korel Ne Zaman Evlendi Berguzar Korel Kimdir2

Bergüzar Korel Ne Zaman Evlendi?

Bergüzar Korel, oyuncu ve tiyatro sanatçısı Halit Ergenç ile 2009 senesinin Ağustos ayında evlendi.

Kaynak: R. Rüzgar Yel