Günler öncesinden “Artan girdi fiyatları ile sıkıntılı bir sezon geçiren üreticilerimizin zarar etmemesi için Toprak Mahsulleri Ofisinin piyasada gerileyen mısır fiyatlarını dikkate almalı.” uyarısına rağmen alım fiyatının istenilen düzeyde olmadığını belirten Karaman Ziraat Odası Başkanı Mehmet Bayram mısır fiyatının kabul edilemez olduğunu, fiyatın mısır üreticilerin mağdur olmaması adına yükseltilmesi gerektiğini söyledi.

Mısır alım fiyatına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Başkan Bayram “Açıklanan fiyat çiftçimizin mısırdaki maliyetini ödemez. Bu fiyat çiftçimiz üretmesin diye açıklanmış bir fiyat. Çiftçinin emeğine yazık. Geçen yıl tonu 5 bin 700 TL olarak açıklanan mısır fiyatı bu yıl 6 bin TL olarak açıklandı.”

Karamanlı üreticiler olarak bu fiyatın tarım giderleri karşısında yeterli olmadığını söyleyen Bayram “Tarım ve Orman Bakanlığı yetkilileri tarafından acilen çözüm üretilmeli fiyatların tekrar revize edilip en az 8 bin TL olarak açıklanması gerekir. Sayın Tarım bakanımıza ve Toprak Mahsulleri Ofisi Genel Müdürlüğüne, milletvekillerimize ve özellikle sayın Cumhurbaşkanımıza bir çiftçi olarak sesleniyoruz: Lütfen üreticilerimizi sahada tutmak için ciddi bir adım atın.” dedi.