Şube Müdürü Ayan ve Aksaray, Karaman illerinden sorumlu personel Muhammet Ali Aygümüş Karaman ziyaretleri kapsamında ilk olarak Karaman Belediye Başkanı Savaş Kalaycı’yı makamında ziyaret etti. Daha sonra Karaman Valisi Hüseyin İbrahim Sarıengin tarafından kabul edilen Ayan ve Aygümüş Valilik ziyareti sonrası yazılı basın imtiyaz sahipleriyle bir araya geldi.

03 Ekim 2023 Salı günü gerçekleşen ziyarette yazılı basının geleceği ve internet gazetelerinin süreçleri hakkında soruları cevaplayan Şube Müdürü Ayan sıkıntıların giderilmesi için Basın İlan Kurumu olarak üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye devam ettiklerini söyledi. Yıl sonunda açıklanacak resmi ilan fiyat tarifesi sorusunu değerlendiren Şube Müdürü Ayan belirlenecek fiyatta ilan veren ve yayınlayan kısmında tüm dengeleri gözeten bir belirleme olacağını söyledi.

İnternet gazeteleri için 01 Nisan 2023 itibariyle başlayan süreç hakkında değerlendirmelerde bulunan Şube Müdürü Ayan “Resmî ilan yayımlama hakkı bulunan gazetelerin internet haber siteleri için 1 Nisan 2023 tarihinde başlayan muafiyet süresi 30 Eylül 2023 tarihinde sona erdi. Önümüzdeki günlerde şartı sağlayan ya da sağlayamayan internet gazetelerine yazılı tebliğle bildirimleri yapılacak. Ziyaretçi trafik verilerinde Basın İlan Kurumumuz tarafından ölçümlenen ziyaretçi trafik verileri esas alınıyor. Genel Müdürümüzün de dediği gibi paydaşlarıyla sürekli irtibat halinde olan bir kurumuz ve hiç kimseyi mağdur etmek gibi bir amaç içerisinde değiliz.”

Soru cevap şeklinde devam eden ziyaret günün anısına çekilen hatıra fotoğrafıyla son buldu.

Editör: Mehmet Akif Orhan