Güllü, özellikle 2017 yılında yaşanan çatı sorununu anlatarak: “Bu sokakta bazı sıkıntılar yaşıyoruz. 2017 yılında kış sezonunda sokağın çatısı yıkıldı ve yeniden yapılırken açık renkte ince bir malzeme kullanıldı. Bu çatı, güneş ışınlarını geçiriyor ve ürünlerimizin renginde solmaya neden oluyor. Ürünlerimiz güneş ışınlarından zarar görüyor ve mağdur oluyoruz. Bu sokağa ilk yapılan çatıdan yapılsa çok iyi olur çünkü önceki çatı güneş ışınlarını geçirmiyordu, daha rahat çalışabiliyorduk, sıcaklık oranını biraz daha azaltıyordu ve ürünlerimiz zarar görmüyordu. Yapılan çatı, tam anlamıyla işlevsel değil ve bu konuda çözüm bekliyoruz.” dedi.

Yağmur sezonunda yaşadıkları sorunları da dile getiren Güllü: “Yağmur yağdığında sokağın su tahliye sistemi iyi çalışmıyor. Sokağın içi suyla doluyor ve ürünlerimiz yağmur sularından zarar görüyor. Bu nedenle müşterilerimize istediğimiz gibi hizmet veremiyoruz. Yağmur yağdığı zaman vatandaşlar kapalı alana gelmek istiyor sokakta suyun gider yolları ile ilgili bir düzenleme yapılsa hem esnaf açısından hem de müşteri açısından daha iyi olur.” diye belirtti.

Sokağın güvenliği konusunda da endişelerini paylaşan Güllü: “Sokakta bazen motorlu taşıtlar çok hızlı geçiyor ve burada alışveriş yapan ailelerin çocukları için endişeliyiz. Bu konuda önlem alınmasını talep ediyoruz.” şeklinde yetkililere seslendi.

photo_2023-09-11_13-54-53photo_2023-09-11_13-54-50photo_2023-09-11_13-54-44