Astal Seyahat Nedir ?

Spiritüalizm, okültizm ve teozofi kapsamında kullanılan bir terim olan astral seyahat kavramı parapsikoloji alanına inanan insanların sıklıkla bahsettiği bir terim olarak yer alıyor. Parapsikolojiye inanan insanların iddialarına göre bedeniyle fiziksel bedeni dışına çıkan birey bilinçli bir şekilde çeşitli mekanlarda seyahat ediyor.

Astal Deneyim Nedir ?

Astral deneyim iddilara göre bireyin bilincinin yerinde olması ile seyahat etme sürecini anlatan bir kavramdır. Astral seyehat ve astral deneyim hakkında birçok insan merak ettiği detayları araştırıyor.

Astral Deneyim Ne Demek Astral Seyahat Nasil Yapilir1

Astral Seyahat Nasıl Yapılır ?

Edinilen bilgilere göre astral seyahat yapmak için öncelikle spiritüalizm, okültizm ve parapsikoloji alanlarında çeşitli araştırmalar yapılması gerekiyor.

Beden ile ruh arasında bulunan gümüş kordon ikisi arasında bulunan bağın kopmasını engeller. Ruh, bedeni astral deneyim esnasında bu kordon ile terk ediyor ve uzaklaşıyor. İddialara göre bu gümüş kordon koptuğu zaman ölüm gerçekleşiyor bu yüzden birçok insan astral seyahat deneyimini gerçekleştirmekten çekiniyor.

Astral Deneyim Ne Demek Astral Seyahat Nasil Yapilir2

Astral seyahata başlamadan önce sessiz sakin, ışıksız bir ortam bulun daha sonra uyku haline yakın bir zamanda vücudunuz hazır bir şekilde imgeleme çalışmalarına başlanılır. İmgeleme çalışmaları esnasında vücudunuzu rahat bırakın ve yatağın kıpırdadığını hayal edin o esnada adeta ruhunuz bedeninizden ayrılacakmış gibi imgeleyin ve kendinize bu duruma inandırmaya çalışın. Ruhunuzun bedenden ayrılmaya başladığı anda bedeninizin titrediğini ve ruhunuzla bedeninize tepeden baktığınızı hayal edin. Astral seyahata çıkış esnasında edinilen bilgilere göre vücudunuz şişer, o esnada korkmamak gerektiği belirtilir çünkü ruh o esnada bedenden ayrılır. Astral seyahat öncesinde ruhunuzla nereyi ziyaret edeceğinizi belirlerseniz bu seyahatinizi kolaylaştırır. Tavsiyelere göre ilk deneyimizide odanızın içerisinde dolaşın. Astral seyahat sonrasında bedene dönmek konusu da merak edililiyor. Kolay bir şekilde astral deneyim sonrasında bedeninize dönebilirsiniz. Telkinler yardımıyla bedene dönme işlemini gerçekleştirerek astral deneyiminizi sonlandırabilirsiniz.

Kaynak: Eda Şahintürk