21 Şubat 2024 Çarşamba günü Sosyal Bilgiler Öğretmeni Tuncay Baran’ın unutulmaya yüz tutmuş başta Karaman olmak üzere çeşitli illerin yöresel lezzetlerini tanıtmak amacıyla hazırladığı etkinliğe Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarı İbrahim, eşi Hatice Sarıibrahim hanımefendi, İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, Şehit Ahmet Sarı Ortaokulu öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katıldı. 

Karaman Sağlık Alanında Çağ Atlıyor Karaman Sağlık Alanında Çağ Atlıyor

Dört duvar arası derse karşı olduğunu söyleyen aynı zamanda etkinliğe imza atan Sosyal Bilimler öğretmeni Tuncay Baran, “ 06 Şubat depremi ardından Hatay’dan Karaman’a geldim. Şehit Ahmet Sarı Ortaokulu’nda Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak görev yapıyorum. Sosyal Bilgiler dersinde geçmişten günümüze tarih yolculuğunda bizde kültürümüzde neler yapabileceğimizi düşündük ve böyle bir etkinliği velilerimizin katkılarıyla faaliyete geçirdik. Tek amacımız öğrencileri dört duvar arasında sıkmadan uygulamalı olarak kültürümüze ait yöresel yemekleri gün yüzüne çıkarmak oldu. Görüyoruz ki genç annelerimiz son zamanlarda fast Food ürünlerine yönelmesi üzerine yöresel lezzetleri unutuyorlar bizde bu etkinlik ile velilerimizi yöresel lezzetler ile tanıştırarak daha sağlıklı ürünleri hatırlatmak istedik. Tek hedefimiz kültürel lezzetlerimizi Karaman adına pekiştirmek. Bu etkinliklerin devamı gelecek ve öğrencilerimizi elimizden geldiğince mutlu edeceğiz” dedi.

Karaman’ın Sesi Gazetesi olarak mikrofonlarımızı uzattığımız, öğrencilerden Mustafa Taş, “Mustafa Taş Şehit Ahmet Sarı Orta okulunda okuyorum sosyal bilimler öğretmeninim yaptığı bu proje için çok mutluyum. Bize geçmiş yemeklerimizi hatırlattılar biz çok beğendik çok güzel etkinlikti bizim için. Bütün arkadaşlarımın ailelerinin ellerine sağlık. okulumuzu çok seviyoruz. Sosyal Bilgiler öğretmenimize bu etkinliği yaptığı için çok teşekkür ediyoruz. Ben Karaman yöresine ait Arabaşı Çorbasını yaptım. Tüm arkadaşlarım ile bu projenin devamının gelmesini istiyoruz” dedi.

Öğrenci velilerinden mikrofonlarımıza konuşan Ecrin Sena’nın annesi Selda Duran ise, “Kızımla birlikte bu etkinlikte Kahramanmaraş’ın Acem pilavını yaptık. Yöresel lezzet olan Acem Pilavının yapılışı ise, eti kavurduk, ve havuç aynı zamanda pirinç ile haşladık. Ortaya kızımla birlikte güzel bir lezzet çıktı. Böyle projelerin her zaman ön planda olmasını veliler olarak talep ediyoruz” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: R. Rüzgar Yel