Sosyal medya platformlarında yapmış olduğu açıklamalarla kamuoyunda “Cübbeli Ahmet Hoca” olarak tanınan din insanı Ahmet Mahmut Ünlü’nün hayatı kullanıcılar tarafından sıklıkla aratılıyor. “Cübbeli Ahmet Hoca” hayatını ve Ahmet Mahmut Ünlü Askerlik Yaptı mı? sorusu da en çok aratılan konular arasında yer aldı. Peki Ahmet Mahmut Ünlü Askerlik Yaptı mı? sorusunun detayları haberimizde...
27 Şubat 1965 tarihinde İstanbul'un Fatih ilçesine bağlı Çarşamba Semti'nde doğan Ahmet Mahmut Ünlü, aslen Giresun, Göreleli olan varlıklı bir ailenin oğludur. Babası Yusuf, annesi Rabia'dır. Hazinedaroğulları unvanı ile tanınan ataları, 18. asırda Buhara'dan göç etmişlerdir. Babası Yusuf'un sahibi olduğu fabrika, Türkiye'nin en büyük tel çivi fabrikası haline gelmiştir.

Motorine Gece Yarısı Fiyat Güncellemesi Motorine Gece Yarısı Fiyat Güncellemesi

Ahmet Mahmut Unlu Askerlik Yapti Mi11 (1)

Çocukluk yıllarında cübbeye ilgi duyması ve giymesinden dolayı "Cübbeli Ahmet" olarak anılmaya başlandı. İlk ilim tahsilini Nakşibendi Tarikatının İsmailağa Kolu'nda Mahmut Ustaosmanoğlu'ndan aldı. 12 yaşında büyük camilerde vaazlar vermeye başladı ve aynı yaşta Rize'nin Pazar ilçesinde Kur'an kursunda eğitim aldı.

1980'de icazet-i ilmiyesini aldıktan sonra çeşitli vaazlar ve sohbetlerle tanındı. 1990'da Fatih Hak Ve Hizmet Vakfı'nı kurdu. Babasının iflasının ardından zor günler geçirdi ve ailesinin kazancı ile yaşamını sürdürdü.

1999'da yaptığı konuşma nedeniyle hapis cezasına çarptırıldı ve 13 ay hapis yattı. 2006'da medyada çıkan haberlerle tekrar gündeme geldi. Ardından çeşitli konularla ilgili vaazlar verdi ve TV programlarına katıldı.

Çeşitli dini eserler kaleme aldı ve tartışmalara neden olan bazı görüşleriyle dikkat çekti. Mahkemelerde yargılandı ve bazı davalardan beraat etti. İstanbul'da yaşamını sürdüren Ahmet Mahmut Ünlü'nün iki eşi ve 8 çocuğu bulunmaktadır.

Ahmet Mahmut Unlu Askerlik Yapti Mi11 (3)

Ahmet Mahmut Ünlü Askerlik Yaptı mı?
1983 yılında 17 yaşındayken ilk defa hacca giden Mahmut Ünlü, askerlik hizmetinden muaf oldu çünkü ileri derecede şeker hastasıdır. İstanbul'a döndüğünde, altı ay içinde Kefevî Camii İmamı Mustafa Kılıç'tan hafızlık eğitimini tamamladı.