Kuzey Kore lideri Kim Jong-un Ulusal Anneler Toplantısı’na katıldı. Katıldığu toplantıda konuşan Kim Jong-un; "Doğum oranlarındaki düşüşü durdurmak ve çocuklarımıza iyi bir bakım ve eğitim sağlamak, annelerimizle birlikte çözmemiz gereken ailevi meselemizdir, bu sorunlar, annelerin desteğiyle çözülmesi gereken toplumsal meselelerdir" dedi.

Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un konuşmasında ülkedeki doğum oranlarının azaldığını vurgulayarak, kadınlara ülkelerini daha güçlü hala getirmek için daha fazla çocuk yapmaları konusunda teşvik verdi. Konuşma esnasında da göz yaşlarına hakim olamayan Kim Jong-un toplantı ortasında ağlamaya başladı.

Kim Jong-un annelere; "Bu görevler arasında çocuklarımızı devrimimizi kararlılıkla ileriye taşıyacak şekilde yetiştirmek, son zamanlarda artan sosyalist olmayan uygulamaları ortadan kaldırmak, aile uyumunu ve toplumsal birliği teşvik etmek, sağlam bir kültürel ve ahlaki yaşam biçimi oluşturmak, komünist erdemleri ve yardımlaşma kültürünü toplumumuza hakim kılmak, azalan doğum oranını durdurmak, çocuklara iyi bakmak ve onları etkili bir şekilde eğitmek yer alıyor" dedi.

Uluslararası yaptırımlara uğrayan Kuzey Kore’de doğum oranlarının git gide düştüğü, dışa kapalı Sosyalist Monarşi ile yönetilen Kuzey Kore, Birleşmiş Milletler Nüfus Fonu’nun paylaştığı verilere göre 2023 yılı doğum oranları 1.8 oranında olduğu tahmin ediliyor. Dışa kapalı bir ülke olduğu için verilerde kesinlik bulunmuyor.

Kaynak: İHA