Çevirmeli telefonlardan tuşlu telefonlara, tuşlu telefonlardan akıllı telefonlara geçisin her anına tanıklık eden Y kuşağı ile Z kuşağını bir araya getirdiğimiz sokak röportajımızda muhabirlerimizce sorduğumuz “Vazgeçilmeziniz olan teknolojik alet nedir? İyi ki icat olmuş dediğiniz cihaz nedir? sorumuzun açık ara kazanan cevabı telefon oldu.

Karaman’ın kalbinin attığı İsmet Paşa Caddesi’ne konuşlanan muhabirlerimizin ilk ekran konuğu Salih isimli bir vatandaş oldu. Telefonum olmadan asla diyen Salih; “Benim evimde olmazsa olmaz dediğim teknolojik alet telefondur. Çünkü telefon olmazsa hayat olmaz. Telefonda genelde sosyal medyada zaman geçiriyorum. Geçmişten bugüne telefon hayatımızda önemli bir yer taşıyor. Evime bir teknolojik alet alacak olsaydım bu 4K çözünürlüğünde bir televizyon olurdu ama günümüzde televizyonlar çok pahalı. Şu an evimde bir televizyon var ama bozuluyor o yüzden yenisini almak istiyorum.” dedi.

“Haberleri daha hızlı takip edebilmek adına kesinlikle telefon” cevabını veren Selami isimli vatandaş ise gerekçesini ve yeni bir cihaz almak istese bu neden o cihaz olurdu sorusunu ise: “Benim için vazgeçilmez teknolojik alet telefon çünkü. Haberleri telefondan daha kolay takip edebiliyorum o yüzden telefon benim için vazgeçilmez. Evime bir teknolojik alet alacak olsaydım projeksiyon cihazı olurdu. Projeksiyon cihazıyla istediğimiz görüntüyü istediğimiz yere yansıtabiliyoruz ve taşınabilir.” dedi.

Almak isteyip de almadığım bir cihaz yok diyen Zeynel Öztürk: “Bizim evde vazgeçilmez teknolojik alet bence telefon çünkü insandan habere her şeyi hızlı bir şekilde telefonda görüyorum. İnternet bankacılığı, sosyal medya, fotoğraf çekme gibi işlemleri telefon üzerinden kolayca gerçekleştirebiliyorum. Almak isteyip de henüz almadığım bir teknolojik alet yok çünkü ihtiyacım olan her türlü alete sahibim.” dedi.

Günlük hayatı kolaylaştırdığı için ve iletişim kolaylığı sağladığından dolayı Seyhan Ada isimli vatandaş “Evimizde olmazsa olmaz teknolojik aletler telefon ve internet çünkü onlarla her yere ulaşım çok kolay. Sevdiklerimize ulaşmamızı sağlamaları bir yana banka hesaplarımızı kontrol edebiliyoruz ve bunun gibi daha birçok işlemi yapabiliyoruz. Almak isteyip de henüz almadım teknolojik bir alet şu anlık yok.” dedi.

Herkesin aksine vazgeçilmezim televizyon diyen Sami Akbay ise: “Benim evde kullandığım ve vazgeçilmez olan teknolojik alet televizyon çünkü başka teknolojik alet yok. Süpürge gibi aletler de var elimizde ama onlar benim alanım dışında kalıyor. Televizyondan haberleri takip ediyorum. Almak isteyip de alamadığım bir teknolojik alet çok. Ama bunları saymaya gerek yok çünkü Türkiye şartlarında bunlar alınmaz.” dedi.

Elektrikli motorum olmadan eksiğim diyen Alperen Gökbulut: “Babam yurt dışına çalışmaya gittiği için elektrikli motorumla her yere gidebiliyoruz bu yüzden elektrikli motor benim için vazgeçilmez. Almak isteyip de alamadığım PlayStation 5 var. Şu an fiyatlar çok yüksek o yüzden alamıyorum. Babam Sırbistan’a çalışmaya gitti geldiğinde inşallah alacağım.” dedi.

Teknolojiyle aram çok yok diyen Yahya isimli vatandaş ise: “Vazgeçilmez teknolojik alet benim için cep telefonu. Genellikle cep telefonunu iletişim için sosyal medya takibi için kullanıyorum. Cep telefonumda ise sosyal medyadan başka hiçbir şey yok, onunla vakit geçiriyoruz. Almak isteyip alamadığım bir teknolojik alet şu an yok.” dedi.

Editör: Mehmet Akif Orhan