Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş "Hac ibadetini yerine getirmek isteyen vatandaşların ön kayıt işlemlerini 13 Eylül – 11 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapabileceklerdir." diyerek hac kayıtlarının başladığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın resmi sayfasında hac başvuruları hakkında bazı bilgiler şu şekildedir:

"Daha önce hac kaydı olup durumlarında değişiklik yapmak istemeyenlerin kayıt yenileme işlemleri Diyanet İşleri Başkanlığınızca otomatik olarak yenilenecek. İl, adres, iletişim bilgileri, ve konaklama türünde değişiklik yapmak isteyen vatandaşlar, durumlarını e-Devlet üzerinden ya da il-ilçe müftülükleri aracılığıyla güncelleyebileceklerdir. Başkasının yardımı olmadan günlük aktivitelerini gerçekleştiremeyecek derecede engelli, hasta veya yaşlı olan vatandaşlar, müracaatlarını, hacca daha önce hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte yapabilecek.

0-12 yaş arası çocuklarını hacca götürmek isteyen vatandaşlar, belirlenen süre içerisinde çocukların ön kayıtlarını yaptırabilir. 

Hac ön kayıtları 13 Eylül - 11 Ekim tarihleri arasında e-Devlet üzerinden yapılacak

2024 yılı hac ön kayıtları, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da yine sadece e-Devlet üzerinden alınacak.​

"2024 Yılı Hac Organizasyonu" ile hac ön kayıtlarına dair detaylı bilgiye; Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün resmî internet sitesi olan www.hac.gov.tr web adresinden, Genel Müdürlüğümüz sosyal medya hesaplarından (@hacveumredib) ve il-ilçe müftülüklerinden ulaşılabilecek. 

Ayrıca Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğümüz çağrı merkezinden (0 850 260 13 13) bilgi alınabilecek.

Önemli hatırlatmalar!

Hac ön kayıtlarının alınacağı 13 Eylül - 11 Ekim tarihleri arasında; kayıt durumunun kontrol edilmesi, ​kategori değişikliği, iletişim ve adres bilgileri, grup güncellemeleri, gruptan ayrılmalar, kura ili değişikliği ve çocuk adayların kaydı gibi tüm işlemler de e-Devlet üzerinden yapılabilecek."

Detaylı bilgi için: www.hac.gov.tr adresini ziyaret edebilirsiniz. 

Editör: Nejla KOÇ