İstifa Etti İstifa Etti

Karaman Gençlik Kulübü Derneği ve Proutist Universal Malta Derneği iş birliğiyle hayata geçirilen "Gençlerin Güçlendirilmesi Yoluyla Yeni Girişimciler, Girişimcilik Ekosisteminde" projesi, genç girişimcilere ya da fikri olanlara ücretsiz 10 günlük interaktif eğitim programı başlayacak.

8 farklı ülkeden 55 gençle gerçekleştirilecek olan Erasmus+ gençlik değişimi projesi kapsamında "Ne Eğitimde Ne İstihdamda (NEET)" gençlerini çeşitli atölye çalışmaları, eğitimler ve simülasyonlar gibi faaliyetlerle güçlendirerek, girişimcilik becerilerini artırmayı ve bu sayede gençleri girişimcilik ekosistemine dahil etmeyi amaçlıyor. Proje aynı zamanda interaktif çalışmalarla gençlere girişimciliğin temel kavramlarını öğretme, girişimcilikle ilgili bilgi, beceri ve davranışlarını geliştirme, gençleri girişimciliğe teşvik etme ve gençler arasında girişimcilik kültürü oluşturmayı hedefliyor.

Proje’de 18-29 yaş arası olan girişim fikri olan, İngilizce iletişim kurabilen, aktif katılımlı, ekip çalışmasına uyumlu Karaman’da yaşayan bütün gençler başvurabilecek.