Çetin Tekindor Kimdir?

5 Ağustos 1964 tarihinde Balıkesir'in Burhaniye ilçesinde doğdu. İlk ve orta öğrenimini Ankara'da tamamladı. Yükseköğrenimini 1985 yılında Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'nde tamamladı.

Sivas'ın Türk sinema dünyasına kazandırdığı değer: Çetin Tekindor - YAŞAM -  Bizim Sivas Haber

1985-1987 yıllarında Adana Devlet Tiyatrosu'nda stajyer oyuncu olarak görev aldı. 1987-2003 arasında Ankara Devlet Tiyatrosu'nda oyunculuk yaptı. Çamaşırhane, Ferhat İle Şirin, Göğe Açılan Pencere, Büyük Aşıkların Sonuncusu, Gürültülü Patırtılı bir Hikâye, Ölüm, Aşk Öldürür, Geyikler Lanetler oyunlarında rol aldı.

Zerrin Tekindor Kimdir?

Bensu Soral ve Hakan Baş Ayrıldı Mı? Bensu Soral ve Hakan Baş Ayrıldı Mı?

Zerrin Tekindor Ankara'da tiyatro kariyerine devam ederken 1990-1994 yılları arasında Bilkent Üniversitesi Resim Bölümüne özel öğrenci olarak devam etti; Halil Akdeniz Atölyesi'nde öğrenim gördü. Bu bölüme eğitmen olarak davet edilen Mehmet Güleryüz ve Bedri Baykam atölyelerinde çalıştı. Tiyatro kariyerine devam ederken İstanbul, Ankara'da kişisel sergiler açtı, yurt dışında sanat fuarlarına katıldı.

Zerrin Tekindor kimdir? Zerrin Tekindor nereli ve kaç yaşında?

2003 yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu'na tayin oldu. Müfettiş, Dünyanın Ortasında Bir Yer ve Vahşet Tanrısı adlı oyunlarda rol aldı. 2004 yılında Müfettiş adlı oyundaki "Anna Andreyevna" rolü ile, 2010 yılında Vahşet Tanrısı adlı oyundaki "Annette Reille" rolü ile ve 2014 yılında oğlu Hira Tekindor'un yönettiği Kim Korkar Hain Kurttan adlı oyundaki "Martha" rolü ile Afife Tiyatro Ödülü'ne layık görüldü.

2003 yılından itibaren çeşitli televizyon dizilerinde yer aldı. Bir İstanbul Masalı'nda Deniz, Aşk-ı Memnu da "Matmazel" karakterlerini canlandırdı. Aşk-ı Memnu "Matmazel" rolü nedeniyle yıllarca Matmazel olarak anılmıştır.

Tekindor, 2012 yılında Oyun Atölyesi prodüksiyonu olan Antonius ile Kleopatra adlı oyunda rol aldı. Oyun, Globe to Globe Festivali kapsamında Londra'da Shakespeare Globe Tiyatrosunda sahnelendi.

Zerrin Tekindor Kimdir? Zerrin Tekindor Kaç Yaşında, Nereli, Hangi  Yapımlarda Rol Aldı?

İlk defa 2014 yılında Pek Yakında adlı komedi filminde "Ülkü" karakterini canlandırarak sinema oyunculuğu yaptı. 2016 yapımı İstanbul Kırmızısı'nda "Aylin", İkimizin Yerine de "Aylin" karakterlerini, 2018 yapımı Müslüm filminde Muhterem Nur'u canlandırdı.

Zerrin Tekindor ile Çetin Tekindor Akraba Mı?

Çift, bir kez ayrılıp yeniden evlendikten sonra 1999 yılında yeniden boşandı.

Kaynak: R. Rüzgar Yel