“Kaldırımlar çok küçük ve bazı esnaflar kaldırımları işgal ettiği için yayalar yollardan yürümek zorunda kalıyor ve bu yeterince denetlenmiyor.” diyenler Karaman’ın en büyük eksikliğin nedenini çarşıda büyük ve yeterli bir kapasitede otoparkın olmaması, yayaların güvenle yürüyebileceği kaldırımların işgal edilmiş olması, yaya geçitlerine sürekli araba park edilmesi, yolların çok dar olması alt geçit üst geçit eksikliği olarak açıklıyorlar.

Artan nüfus ve araç sayısıyla beraber Karaman'da yaşanan trafik yoğunluğuyla merkezde eksikliklerde göze çarpmaya başladı. “Otopark alanlarının yetersizliği nedeniyle çoğu esnafın kaldırımları işgal etmesi, yayaların rahatça yürüyememesine neden olmakta bu da yayaların can güvenliğini hiçe saymaktadır. Yaya yollarının güvenliği ve rahat kullanımı için Karaman Belediyesinden tutunda Karaman İl Emniyet Müdürlüğünce gerekli çalışmalar yapılmalıdır. Yaya geçitlerinin etrafındaki alanların park etmeye kapatılması ve bu konuda denetimlerin artırılması, yayaların güvenli geçişini sağlamak adına atılması gereken adımlardandır.

Geniş yollar, güvenli yaya geçitleri, yeterli otopark alanları ve alt-üst geçitler gibi önlemler alınarak, şehir sakinlerinin günlük yaşam kalitesi artırılabilir ve trafik sorunlarına çözüm getirilebilir. Bu adımlar, Karaman'ın çevre düzenlemesi açısından daha yaşanabilir bir şehir olmasını sağlayacaktır.

Editör: Nejla KOÇ