Her yıl göç döneminde Yılmaz’ın kayığına konarak karşılaşan Yaren, bu yıl da gelerek dostluğun simgesi olmayı sürdürdü. 24 Şubat sabahı köye gelen ve ilk bakışta Yaren’in eşi Nazlı zannedilen leyleğin, Yılmaz’ın kayığına konmasıyla asıl Yaren olduğu ortaya çıktı.

Yaren Leylek 15 Kez Geri Dondu (2)

Adapazarı Belediye Başkanının Mesajları Dava Konusu Oldu
Adapazarı Belediye Başkanının Mesajları Dava Konusu Oldu
İçeriği Görüntüle

Eskikaraağaç Leylek Köyü, Türkiye’yi Avrupa Leylek Köyleri Birliği’nde temsil eden tek yerleşim olarak öne çıkıyor. Yaren ve Adem Amca’nın dostluğu, köyün simgesi haline gelirken, her yıl binlerce ziyaretçinin ve doğa severin ilgisini çekiyor.

Yaren Leylek 15 Kez Geri Dondu (1)Yaren’in 15. ziyareti, hem bölge halkı hem de doğa fotoğrafçıları için özel anlar yaşattı. Bu dostluk, doğa ile insan arasındaki eşsiz bağın en güzel örneklerinden biri olarak kayıtlara geçti.

Kaynak: HATİCE KÜBRA SARI