Cuma günü saat 14.00 sularında başlayan yangın, ekiplerin koordineli ve kararlı çalışması sayesinde büyümeden söndürüldü. Yangına üç helikopterle havadan, karadan ise 21 arazöz, altı su ikmal aracı, 12 ilk müdahale aracı ve toplamda yaklaşık 500 personel ile müdahale edildi.

“Büyük bir felaketin önüne geçildi”
Bölgede incelemelerde bulunan Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, yangının çok daha büyük bir felakete dönüşmesinin son anda engellendiğini vurguladı. Vali Çiçekli, “Yangının hemen arkasında bin hektarlık büyük bir orman bloğu vardı. Eğer alevler oraya sıçrasaydı sonuç çok daha ağır olurdu. Ekiplerimiz büyük bir özveriyle çalıştı” dedi.
Yangının başlangıcından itibaren tüm kurumların seferber olduğunu belirten Çiçekli, “Orman Teşkilatımız, Jandarma, AFAD, İl Özel İdaremiz ve diğer kamu kurumlarımız, belediyelerimiz ve en önemlisi vatandaşlarımızın desteğiyle hep birlikte mücadele ettik. Gece gündüz demeden çalışan ekipler sayesinde yangın sabaha karşı tamamen kontrol altına alındı” ifadelerini kullandı.
Bölgenin geçtiğimiz yıl da yangın felaketi yaşadığını hatırlatan Vali Çiçekli, “Geçen yıl 10 hektarlık alan zarar görmüştü. Bu yıl çıkan yangında ise toplam 40 hektar etkilendi. Bunun 30 hektarı yeni yanan alan, 10 hektarı ise önceki yangından kalma kısımdı. En önemlisi ise yangının daha büyük bir alana yayılmasını önleyebildik” diye konuştu.

“Soğutma Çalışmaları 10 Gün Sürecek”
Vali Çiçekli, son olarak soğutma çalışmalarının en az 10 gün süreceğini ve ekiplerin sahadaki varlığını sürdüreceğini belirtti. Yangının sebebiyle ilgili incelemelerin de sürdüğü, kamuoyunun gelişmeler hakkında bilgilendirileceği kaydedildi.





