Yerel Seçim heyecanı tüm hızıyla devam ederken arama motorlarında en çok aratılan konulardan biri de Türkiye İşçi Partisi'nin aday çıkartıp çıkarmadığı oldu ve Tip Kaç Aday Çıkardı? Tip Komünist mi? soruları araştırmaya başladı. Tip Kaç Aday Çıkardı? Tip Komünist mi? sorularının detayları haberimizde...

TİP Genel Başkanı Erkan Baş, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında 2024 Yerel Seçimleri için stratejilerini ve adaylarını açıkladı. Parti, dört büyükşehir ve üç ilçede belediye başkanı adaylarını duyurdu. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Hakan Koçak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Bilal Ortakalaycı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Süleyman Hacıbektaşoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise Semih Yıldız aday gösterildi.

Tip Kac Aday Cikardi Tip Komunist Mi1

Ayrıca, İstanbul'un önemli ilçelerinden biri olan Şişli'de Mehmet Tolga Bektaş, Hatay'ın Samandağ ilçesinde Emrah Karaçay ve Arsuz ilçesinde ise Eşref Karayün belediye başkanlığı için TİP'in tercihi oldu.

TİP sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, "2023 Milletvekili Genel Seçimleri'nde olduğu gibi, seçimlere güçlü ve çeşitli bir kadro ile katılıyor. Bu adımlar, partinin yerel yönetimlerdeki etkinliğini artırmayı ve halkın taleplerini daha etkin bir şekilde temsil etmeyi amaçlıyor" ifadelerine yer verdi.

Tip Kaç Aday Çıkardı?

Türkiye’nin Gizli Lezzeti Obruk Peyniri: Gerçek Obruk Peyniri Nasıl Anlaşılır? Türkiye’nin Gizli Lezzeti Obruk Peyniri: Gerçek Obruk Peyniri Nasıl Anlaşılır?

Tip Partisi Yerel Seçimlerde 4 büyükşehir ve 3 ilçede belediye başkanı adayları olduğunu açıkladı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Hakan Koçak, Konya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Bilal Ortakalaycı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanlığı için Süleyman Hacıbektaşoğlu, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığı için ise Semih Yıldız aday gösterildi.

Tip Komünist mi?

Türkiye İşçi Partisi (TİP), 7 Kasım 2017'de Erkan Baş ve Barış Atay liderliğinde kurulan Kuruluşu, eski TİP ve TKP  üyelerine ve fikirlerine dayanan aşırı sol sosyalist bir partidir.

Kaynak: R. Rüzgar Yel