Kurul, kulüplerin sportif, altyapı, personel-idari, hukuki ve mali kriterlerini değerlendirdi. Daha önce yapılan incelemelerde lisans alan kulüplerin ardından, üçüncü aşama değerlendirmeleri kapsamında eksiklerini tamamlayan 13 kulübün daha lisans başvurusu kabul edildi.
Buna göre Trendyol Süper Lig ekiplerinden Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş., Trendyol 1. Lig'den Ümraniyespor, Esenler Erokspor, Mardin 1969 Spor, Mısırlı.Com.Tr Fatih Karagümrük A.Ş., Muğlaspor ve SMS Grup Sarıyer, Nesine 2. Lig'den ise Adana 01 Futbol Kulübü SK, Kahramanmaraş İstiklal Spor, Karacabey Belediye Spor A.Ş. ve Kırklarelispor Ulusal Lisans almaya hak kazandı.
3 Kulübe Puan Tenzili
Kurulun aynı toplantısında lisans kriterleri açısından eksikliklerini verilen süre içerisinde gideremeyen 3 kulübe ise puan tenzili cezası uygulandı.
Trendyol 1. Lig ekiplerinden Van Spor Futbol Kulübü, Nesine 2. Lig'den İskenderunspor A.Ş. ve GMG Kastamonuspor, eksikliklerini tamamlayamadıkları gerekçesiyle puan silme cezasıyla karşı karşıya kaldı.
Kulüplere Yeni Süre Verildi
Öte yandan, TFF Yönetim Kurulu'nun 30 Temmuz 2026 tarihli toplantısında alınan kararla Kulüp Lisans ve Finansal Sürdürülebilirlik Talimatı'na geçici bir madde eklendi.
Söz konusu düzenleme kapsamında, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Tahsilat Genel Tebliği ile SGK ve vergi borçlarının yapılandırılmasına yönelik imkanların getirilmesi dikkate alınarak, mali kriterlerde eksikliği bulunan kulüplere son kez ek süre tanındı.
Bu kapsamda ilgili kulüpler, mali kriterlerden kaynaklanan eksikliklerini 30 Eylül 2026 tarihine kadar tamamlama fırsatı bulacak.
Yapılan son değerlendirmelerle birlikte 2026-2027 sezonu için Ulusal Kulüp Lisansı alan takım sayısı 29'dan 40'a yükseldi.





