Meslek lisesi öğrencilerinin isterlerse büyük başarılara imza atacağının göstergesi olan ve  kendisiyle birkez daha görüştüğümüz Gürbüz "Hedefim olan bölüme ilk tercihimle girdim. Artık Boğaziçi Üniversitesi İngilizce Yönetim Bilişim Sistemleri öğrencisiyim. Bana emek veren başta ailem olmak üzere öğretmenlerime teşekkürü bir borç bilirim." dedi. 

Karaman'da meslek liselerinde bir ilki gerçekleştiren Temizel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden mezun 18 yaşındaki Yunus Gürbüz daha önce kendisiyle yaptığımız YKS başarısındaki sırla ilgili yapmış olduğumuz röportajda: “YKS sınavında eşit ağırlıkta 419’uncu oldum. Hedefim Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri. Sınava girmeden önce açıkçası biraz kafam karışıktı. Daha sonra bahsettiğim Yönetim Bilişim Sistemleri’yle tanıştım ve bu bölümün tam istediğim bölüm olduğuna karar verdim. Hedefimi de bu yönde belirledim. Puan olarak 520 civarında bir puan aldım.” ifadelerini kullanarak bizlere hedeflediği bölümden bahsetmişti.

Hedefinden Şaşmadı

Yenilenebilir Enerji bölümü mezunu olan Gürbüz, Yükseköğretim Kurumları Sınavı Yerleştirme Sonuçları açıklandıktan sonra kendisine ulaşmamız üzerine istediği bölüme yerleştiğini bizlere yerleştirme belgesini paylaşarak aktardı. Boğaziçi Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi’nde Yönetim Bilişim Sistemleri bölümüne ilk tercihiyle eşit ağırlık alanından 519,400033 puanla yerleşen Yunus hedefinden şaşmadı.

Editör: Mehmet Akif Orhan