Patlama anı güvenlik kameralarına saniye saniye yansırken, bir anne ile çocuğunun mucize eseri kurtulması yürekleri ağza getirdi. Olay, 27 Ocak’ta Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi’nde meydana geldi. Sokak köşesinde gerçekleşen şiddetli patlamada şans eseri can kaybı ya da yaralanma yaşanmadı. Patlamanın ardından çıkan küçük çaplı yangın, çevredeki vatandaşların müdahalesiyle söndürüldü.

İhbar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü, Gasp Büro Amirliği ve Gaziosmanpaşa İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ortak çalışma başlattı. Yapılan incelemelerde patlamanın zaman ayarlı el yapımı bir düzenek sonucu meydana geldiği belirlendi. Güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerde, bir şüphelinin bombayı sokağın köşesine bıraktığı ve hızla uzaklaştığı görüldü. Aynı görüntülerde, bombanın patladığı sırada sokağa doğru yürüyen bir anne ve çocuğunun birkaç metre farkla faciadan kurtulduğu anlar dikkat çekti.

Polis ekipleri, 400 saatlik kamera kaydını inceleyerek şüphelilerin kaçış güzergâhını belirledi. Zanlıların olay yerinden yaya olarak uzaklaştığı, ardından 4 farklı araç değiştirerek izlerini kaybettirmeye çalıştıkları tespit edildi. Yapılan operasyonla Gaziosmanpaşa ve Beykoz’da düzenlenen baskınlarda H.Ö. (43), E.A. (41) ile 14 yaşındaki S.Y.T. ve 17 yaşındaki A.B. gözaltına alındı.

Seyir halindeki otomobil alev alarak yandı
Seyir halindeki otomobil alev alarak yandı
İçeriği Görüntüle

Emniyetteki sorgularında şüphelilerin, düzeneği internetten izledikleri videolardan öğrendiklerini söyledikleri öğrenildi. 14 yaşındaki S.Y.T.’nin daha önce 11 ayrı suç kaydının bulunduğu ve bir dosyadan arandığı ortaya çıktı.

Kaynak: HATİCE KÜBRA SARI