Trump, Saldırı Sonrası Halkın Karşısına İlk Kez Çıktı Trump, Saldırı Sonrası Halkın Karşısına İlk Kez Çıktı

Avrupa Uzay Ajansı (ESA) tarafından yapılan açıklamaya göre, bir parlak kuyruklu yıldız parçası Cumartesi akşamı İspanya ve Portekiz'in bazı bölgelerinin gökyüzünü aydınlattı ve bir Lizbon sakini bu göz alıcı gösteriyi "bir film gibi hissettirdi" dedi. Pazar sabahı ESA, "ateş topu kamerası" tarafından yakalanan bir videoyu X'te paylaştı ve bunu, Portekiz sınırına yakın batı İspanya şehri Caceres'in gökyüzünde "çarpıcı bir meteor" olarak tanımladı.

Ancak daha sonra, bunun bir "küçük bir kuyruklu yıldız parçası" olduğunu ve bir meteor değil olduğunu söyledi ve İspanya ve Portekiz üzerinden 45 km (28 mil) hızla uçtuğunu tahmin etti ve Atlantik üzerinde yanarak yok olduğunu söyledi. "Herhangi bir meteorit bulma olasılığı çok düşük," dedi ESA. Her iki ülkede de, birkaç şehir ve kasabada çekilen videolar sosyal medyada viral oldu ve nesnenin gece gökyüzünde hızla geçtiğini ve parlak mavi ve yeşil tonlarında aydınlandığını gösterdi.

İspanyol Calar Alto gözlemevi ayrıca, bir ön analiz, Endülüs Astrofizik Enstitüsü'nün nesnenin "kuyruklu yıldız kökenine" sahip olduğunu ortaya koyduğunu söyledi. Portekiz'in Barcelos şehrinde bir konser sırasında, şarkıcı performans sergilerken nesnenin gökyüzünde ışıldayarak geçtiği görüldü. Başka bir video, Portekiz'in ikinci en büyük şehri Porto'nun gökyüzünün birkaç saniye boyunca parlaklaştığını gösterdi. Birçok kişi yaşananları bildirmek için acil servislere başvurdu. Madrid'deki İspanyol Acil Servisi 112 sözcüsü, Europa Press haber ajansına birkaç çağrı aldıklarını söyledi.

Kaynak: REUTERS