Günümüzün sevilen ve hakkında Merve Özbey Hangi Şarkıyla Ünlü Oldu? Merve Özbey Kim? Merve Özbey Nereli? Detaylar haberimizde…

Merve Ozbey Hangi Sarkiyla Unlu Oldu1 (2)
Merve Özbey Hangi Şarkıyla Ünlü Oldu?
18 Temmuz 1988 yılın da İstanbul’da dünyaya gelen ve Türkiye de okuduğu ve bestelediği şarkılarla kulakların pasını silen herkes tarafından beğenilen sesiyle çok tutulan Türk ses sanatçılarından biridir. Aslen Erzurumlu olduğu bilinen Merve Özbey İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı Türk Sanat Müziği eğitimi almıştır. Özbey'i ilk keşfeden ise Ebru Gündeş olduğu bilinmektedir. Bir sanatçının sahnesinde Ebru Gündeş’in keşfettiği ve Vokalistlik teklifinde bulunduğu sanatçı Merve Özbey teklifi kabul ettikten sonra Demet Akalın, Bengü, Özcan Deniz, Ferman Toprak, Utku ve Yaşar İpek gibi isimlere vokallik yaptı. Demet Akalın'ın albüm lansmanında solo performans sergilerken Erdem Kınay'la tanıştı.

Reyhan Karaca ve Berksan Aşk İddiaları Reyhan Karaca ve Berksan Aşk İddiaları

Merve Ozbey Hangi Sarkiyla Unlu Oldu1 (1)

Kınay, proje albüm yapacağını söyledi ve Özbey'e demo kaydı yaptıktan sonra 2012 yılında Kınay'ın çıkardığı Proje albümünde "Duman" şarkısına eşlik etti. Şarkı büyük kitlelere ulaşarak, Özbey'in ilk kez duyulmasını sağladı. 2013 yılında Kınay'ın ikinci albümü olan Proje 2'de "Helal Ettim" şarkısını seslendirdi. Kınay ile yaptığı şarkılar ses getirince solo albüm yapmaya karar veren sanatçı Özbey Yaş Hikayesi albümünde yer alan Vicdanın Affetsin isimli şarkı, genç dinleyicilerin ilgisini çekti ve onu Türkiye'nin pop sahnesinde bir yıldız hâline getirdi. "Helal Ettim" şarkılarıyla Türkiye'de tanınmaya başladığı da araştırmalarımız içerisinde yer almaktadır. Sesini herkese kanıtlayan ve herkes tarafından dinlenen sanatçı Özbey özel hayatı da herkes tarafında takdir edilen ve sevilen sanatçılar arasında yer almaktadır.

Kaynak: HATİCE KARACA