AFAD verilerine göre sabah saat 09.00 sıralarında meydana gelen deprem yerin yaklaşık 7 kilometre derinliğinde kaydedildi. Şiddetli sarsıntı yalnızca Malatya’da değil, çevre il ve ilçelerde de hissedildi.

Deprem sırasında bir mağazada bulunan vatandaşların panikle dışarı yöneldiği anlar güvenlik kameralarına saniye saniye yansıdı. Rafların sallandığı, insanların korkuyla birbirine seslendiği görüntülerde yaşanan panik açıkça görüldü. Yol üzerindeki başka bir güvenlik kamerasında ise araçların yavaşladığı ve vatandaşların binalardan hızla uzaklaşmaya çalıştığı anlar yer aldı.
Depremin ardından sokaklara çıkan vatandaşlar bir süre evlerine girmeye çekinirken, özellikle daha önce büyük deprem yaşayan bölgede tedirginliğin yeniden arttığı gözlendi.
Yetkililer, olumsuz bir durum yaşanmaması için saha çalışmalarını sürdürürken, vatandaşlara resmi açıklamaları takip etmeleri yönünde uyarıda bulundu.




