Arama motorlarında KOSGEB destekleri ile ilgili olarak KOSGEB’den Kimler Para Alabilir? araması yapılıyor. Kosgeb destekleri ile ilgili detaylar haberimizde...

KOSGEB Nedir ?

Konuk: “Motorin Ve Gübre Projelerimizle Yüzler Gülecek” Konuk: “Motorin Ve Gübre Projelerimizle Yüzler Gülecek”

Kosgeb; Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı olarak bilinmektedir. KOSGEB, yani Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi, Türkiye'deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin ekonomik büyümelerini ve rekabet güçlerini artırmak amacıyla hükümet tarafından oluşturulan bir kurumdur. KOSGEB, bu işletmelerin gelişimini desteklemek için çeşitli programlar sunar ve onların pazardaki varlıklarını güçlendirir, sürdürülebilir büyümelerine katkıda bulunur.

KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletmelere eğitim, danışmanlık ve finansal destek gibi hizmetler sunar. Bu destekler, işletmelerin daha rekabetçi ve yenilikçi olmalarını sağlayarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunmayı amaçlar.

Kosgeb Hangi Is Alanlarina Destek Veriyor Kosgeb Nedir2

KOSGEB Desteklerinden Kimler Yararlanabilir?

KOSGEB desteklerinden faydalanacak olan kişiler ve işletmeler, belirli kriterlere uygun olmalıdır. Bu destekler, özellikle faaliyet gösteren ve büyümeyi hedefleyen işletmelere yöneliktir. Peki KOSGEB’in sunduğu destek programlarından kimler yararlanabilir?

·         KOSGEB tarafından verilen girişimcilik eğitimlerine katılan ve bu eğitimleri başarıyla tamamlayan kişiler.

·         İş fikirlerini hayata geçirmek isteyen ve bu süreçte destek arayan girişimciler.

·         Büyüme ve gelişme potansiyeli olan küçük ve orta ölçekli işletmeler.

·         Yenilikçi fikirleri ve projeleri olan işletmeler veya bireyler.

·         İş Geliştirme Merkezlerinde (İŞGEM) yer alan ve 1 yıl içerisinde burada işletme kuran girişimciler.

·         KOSGEB tarafından üniversitelerde düzenlenen genç girişimci programlarına katılan ve bu programları tamamlayan kişiler.

Bu gruplar, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı’nın sunduğu çeşitli finansal destekler, eğitimler ve danışmanlık hizmetlerinden yararlanma şansına sahiptir.

KOSGEB’den Kimler Para Alabilir?

Girişimcilerin KOSGEB’den para alabilmesi için, birtakım ön şartlar bulunmaktadır. KOSGEB’in destek şartlarına uygun gördüğü kişiler, çeşitli ölçeklerdeki firmalar için sunulan destek türlerine başvurabilirler. Destek başvurusu yapabilmek için gereken şartlar şunlardır:

·         Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

·         18 yaşını doldurmuş olmak

·         KOSGEB eğitimlerine katılmış ve girişimcilik belgesini almış olmak

·         KOSGEB veri tabanına kayıtlı bir işletme olmak

Yukarıdaki şartları sağlayan işletmeler, KOSGEB’in girişimcilere sunduğu desteklerden faydalanabilirler. Bununla birlikte, işletmenin KOSGEB’in desteklediği nace kodlarından birinde faaliyet gösterip göstermediği de önemlidir.

Kaynak: Hatice Karaca