Selçuklu Belediyespor Kulübü sporcusu Mert Can Akarsu, İtalya’da gerçekleştirilen şampiyonada 86 kilogram Full Contact kategorisinde Türkiye’yi temsil etti. Rakiplerini geride bırakarak finale yükselen Akarsu, finalde Yunan rakibini de mağlup ederek dünya şampiyonluğuna ulaştı.

Kilolarından kurtulmak için başladığı spor hayatını değiştirdi
Yaklaşık 8 yıldır kick boks yaptığını belirten Akarsu, spora çocuk yaşlarda kilo vermek amacıyla başladığını anlattı. Küçük yaşlarda kilosu nedeniyle arkadaşlarının kendisiyle dalga geçtiğini söyleyen genç sporcu, başlangıçta bu seviyelere ulaşacağını düşünmediğini ifade etti.
Azimle çalışarak önemli başarılara imza attığını belirten Akarsu, kariyerinde 3 Türkiye şampiyonluğu, 2 Türkiye ikinciliği ve 1 Dünya Kupası ikinciliği bulunduğunu söyledi. Son olarak dünya şampiyonluğunu kazanmanın gururunu yaşadığını dile getiren Akarsu, bu süreçte kendisine destek veren kulüp yöneticilerine, antrenörlerine, diyetisyenine ve fizyoterapistine teşekkür etti.

Yeni hedefi büyükler kategorisinde dünya şampiyonluğu
Başarılı sporcu, 2027 yılında büyükler kategorisine geçerek yeni şampiyonluklar kazanmayı hedefliyor. Akarsu, sıklet değişikliğiyle birlikte büyükler kategorisinde Türkiye şampiyonluğu, Dünya Kupası şampiyonluğu ve dünya şampiyonluğu elde etmek istediğini belirtti.
Spora başlamak isteyenlere de seslenen Akarsu, yaşın spor yapmaya engel olmadığını vurgulayarak gençlere kötü alışkanlıklardan uzak durmaları ve spora yönelmeleri tavsiyesinde bulundu. Kick boksun yalnızca mücadeleden ibaret olmadığını belirten milli sporcu, bu branşta kardeşlik ve centilmenliğin de önemli bir yeri olduğunu ifade etti.

Antrenöründen Akarsu’ya övgü
Selçuklu Belediyespor ve Milli Takım Kick Boks Antrenörü Mevlüt Aker, Akarsu’nun gençler kategorisindeki son yılında 86 kilogramda Türkiye şampiyonu olarak milli takıma katılmaya hak kazandığını söyledi.
18-27 Eylül tarihleri arasında İtalya’da düzenlenen dünya şampiyonasında başarılı bir performans sergileyen Akarsu’nun finale kadar yükseldiğini belirten Aker, finalde Yunan rakibini yenerek altın madalyaya ulaştığını kaydetti.
Hazırlık sürecinin oldukça yoğun geçtiğini aktaran Aker, sporcunun turnuva öncesinde kilo vermek için büyük çaba gösterdiğini, antrenmanların yanı sıra diyetisyen ve fizyoterapist desteğiyle süreci tamamladığını ifade etti.

Aker, Akarsu’nun fiziksel gelişiminin devam ettiğini belirterek 2027 yılında büyükler kategorisine geçişte daha uygun bir sıklette mücadele etmesini planladıklarını söyledi. Antrenör Aker, hedeflerinin genç sporcunun büyükler kategorisinde de dünya şampiyonluğuna ulaşması olduğunu dile getirdi.




