Programa, KMÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Gavgalı, Vali Yardımcısı Esengül Korkmaz Çiçekli, SBMYO Müdürü Doç. Dr. Kasım Karataş, üniversite personeli ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program, Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Kasım Karataş’ın açılış konuşmasıyla devam etti.

Kmude Gucun Zarafetin Ve Degisimin Adi Kadin Konulu Program Duzenlendi1

“Kadın Zarafetiyle Bir Simgedir”

Doç. Dr. Karataş konuşmasında, kadının toplumdaki önemine vurgu yaparak, “Kadın; güçtür, asalettir, şereftir, nezakettir ve berekettir. O, zarafetiyle bir simgedir. Kadın, sadece bireysel başarılarıyla değil, topluma kattığı değerlerle de değişimin ve dönüşümün en önemli aktörüdür. Eğitimden iş dünyasına, sanattan yöneticiliğe kadar hayatın her alanında varlık gösteren kadınlar, toplumsal kalkınmanın temel taşlarıdır. Bizler, kadınların toplumdaki yerini yüceltmek için farkındalık çalışmaları yapmaya devam edeceğiz.” dedi.

Halk oyunları gösterisiyle devam eden program, moderatörlüğünü SBMYO Dr. Öğr. Üyesi Pınar Yeşilçimen’in yaptığı söyleşi ile sürdü. Söyleşiye, Vali Yardımcısı Esengül Korkmaz Çiçekli, Karaman QNB Müdürü Pınar Ay Güleç ve TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ahsen Çabuk Toktay konuşmacı olarak katıldı.

Kmude Gucun Zarafetin Ve Degisimin Adi Kadin Konulu Program Duzenlendi2

Kadınlar İçin Liderlik ve Girişimcilik Üzerine Öneriler

Vali Yardımcısı Esengül Korkmaz Çiçekli, kadınların liderlik pozisyonuna gelirken öncelikle kendilerine “Ben ne istiyorum?” sorusunu sormaları gerektiğini belirterek, “Kadınlar, ne istediklerini bilmeli ve bu yolda azimle ilerlemelidir. Aile ve iş dengesini kurarak her iki alanda da başarılı olabilirler.” dedi.

Karaman QNB Müdürü Pınar Ay Güleç, Karaman’da tek kadın yönetici olarak çalışmanın avantajları ve zorluklarından bahsederek, “Bütün güç kadınların kendisinde. Kendilerine inanmalı ve planlı hareket etmeliler.” ifadelerini kullandı.

Kmude Gucun Zarafetin Ve Degisimin Adi Kadin Konulu Program Duzenlendi3

TOBB Kadın Girişimciler İcra Kurulu Başkanı Ahsen Çabuk Toktay ise girişimcilikte başarılı olmak isteyen kadınların sahip olması gereken becerilerden söz ederek, “Mesleklerin cinsiyeti yoktur. Kadın değiştiğinde, toplum da değişir.” dedi.

Adana’da 15 Yaşındaki Engin 16 Gündür Kayıp: Ailesi Umutlu Haberi Bekliyor Adana’da 15 Yaşındaki Engin 16 Gündür Kayıp: Ailesi Umutlu Haberi Bekliyor

Program, hediye takdimiyle sona erdi.

Kaynak: BÜLTEN