Tanınmış aktör Kayhan Yıldızoğlu'nun vefatı, hayranlarını derin bir üzüntüye sürükledi. Bu üzücü gelişme sonrası, hayranları Yıldızoğlu'nun yaşını ve ölüm sebebinin ne olduğunu öğrenmek istiyor. İşte bu soruların yanıtları...

Kayhan Yıldızoğlu Kimdir?

Kayhan Yıldızoğlu, 28 Mayıs 1933'te İstanbul'da dünyaya geldi. Türk sinema ve televizyon dünyasının tanınmış bir isimidir. Babası Çerkes kökenli bir ziraat mühendisi, annesi ise Girit kökenli bir öğretmendi. 1955 yılında askerliğini yedek subay olarak tamamladıktan sonra, İstanbul'da bir döviz bürosunda çalışmaya başladı. Bu süreçte, tesadüfen Muhsin Ertuğrul ile tanışması ve onun teşvikiyle oyunculuk kariyerine adım attı.

Haldun Taner'in yönlendirmesiyle 1966'da ilk filmine imza atan Yıldızoğlu, kariyeri boyunca genellikle karakter rollerinde; rahip, doktor, komiser gibi çeşitli rollerde görüldü. 1969 yılında ünlü oyuncu Şener Şen ile Cihangir'de bir dairede yaklaşık 3,5 yıl birlikte yaşadı. Yıldızoğlu, 150'den fazla filmde ve birçok televizyon dizisinde rol aldı, bunlar arasında Kanal D'de yayınlanan Kurtlar Vadisi Pusu dizisindeki Yüce Majeste karakteri de bulunmaktadır. Suna Yıldızoğlu ile olan evliliğiyle de tanınan Yıldızoğlu, Türk sinemasına önemli katkılarda bulunmuş bir sanatçıdır.

Kayhan Yildizoglu Oldu Mu Kayhan Yildizoglu Kimdir Kayhan Yildizoglu Neden Oldu1

Ruhi Çenet Kimdir? Ruhi Çenet Evli mi? Ruhi Çenet Kimdir? Ruhi Çenet Evli mi?

Kayhan Yıldızoğlu Neden Öldü?

Tanınmış aktör Kayhan Yıldızoğlu, yaşlılığa bağlı nedenlerle hayatını kaybetti.

Kayhan Yıldızoğlu Kaç Yaşındaydı ?

26 Aralık 1936 doğumlu Kayhan Yıldızoğlu, 90 yaşındaydı.

Kayhan Yildizoglu Oldu Mu Kayhan Yildizoglu Kimdir Kayhan Yildizoglu Neden Oldu2

Yeşilçam'ın değerli sanatçılarından Kayhan Yıldızoğlu, 90 yaşında dünyaya veda etti. Kızı Sibel Aybar, “Ölüm nedeni yaşlılığa bağlı. Cenazemiz Pazartesi günü öğlen namazında Levent'ten kaldırılacak. Babamın isteği doğrultusunda annesinin yanına Feriköy'e defnedilecek" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, bir sosyal medya mesajında, "Sinemamızın değerli bir ustasını kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz. Hatırası hepimizde özel bir yer tutan, sinemanın duayeni Kayhan Yıldızoğlu'na Allah'tan rahmet, ailesine, hayranlarına ve sanat topluluğumuza başsağlığı dilerim. Ruhu şad olsun" dedi. “Sinemamızın büyük bir ustasının daha aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Sinemamızın duayeni, unutulmaz bir sanatçı Kayhan Yıldızoğlu. Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun” ifadelerine yer verdi.