Karaman’da Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Kent Meydanı'nda 27 Mart 2024 Çarşamba günü Gazze’ye gidecek olan 5 tırlık insani yardım yola çıktı. Karaman Sivil Toplum Platformu Başkanı Cavit Bardak ve Türk Kızılay Derneği Karaman Şube Başkanı Adem Küçükyarma, Gazze'de yaşanan insani krize yönelik düzenledikleri yardım kampanyası çalışmaları, hakkında mikrofonlarımıza konuştu.  Bardak, 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze'deki durumun kötüleştiğini ve katliam ile soykırımın hat safhaya ulaştığını belirtirken, Kızılay'ın da bu süreçte aktif rol aldığını ve toplamda 12 tır yardım malzemesinin Gazze'ye ulaştırıldığını açıkladı. Karaman halkının ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle devam eden yardım seferberliği, bölgedeki acil ihtiyaçları karşılamayı amaçlıyor.

Karaman halkı her zaman olduğu gibi bu süreçte de bizi yalnız bırakmadı

Ahmet Özhan'dan Muhteşem Konser Ahmet Özhan'dan Muhteşem Konser

Karaman halkının kendilerini yalnız bırakmadığını ifade eden Karaman Sivil Toplum Platformu Başkanı Cavit Bardak yaptığı açıklamada: “7 Ekim 2023 tarihinden itibaren Siyonist İsrail tarafından Gazze'deki Müslüman kardeşlerimize karşı başlatılan harekette son dönemlerde katliam ve soykırım hat safhaya ulaşmıştır. Yapılan katliamlar ve soykırımların ötesinde, son günlerde oradaki Müslüman kardeşlerimiz yine aynı şekilde açlık ve susuzlukla baş başa bırakılmaktadır. Bundan dolayı Karaman Sivil Toplum Platformu olarak Müslüman kardeşlerimize yardım etmek amacıyla bir yardım kampanyası başlattık. Bu kampanyayla, 18 Şubat tarihinde ilk olarak dört tırdan oluşan gıda ve un paketi gönderdik, daha sonra geçen iki hafta içinde üç tır daha malzeme gönderdik ve bugün de beş tırdan oluşan gıda ve hijyen malzemesi yolluyoruz. Keşke daha fazlasını yapabilseydik ve savaşa daha etkin bir şekilde müdahil olabilseydik. Ancak yapabildiğimiz kadarıyla, oradaki Müslüman kardeşlerimizin açlık ve susuzluklarını gidermek amacıyla bu kampanyayı sürdürüyoruz. Toplanan yardımlar, Karaman Sivil Toplum Platformu tarafından Kızılay'a ait lojistik merkezine aktarılacak ve oradan da ihtiyaç sahiplerine ulaştırılacak. Karaman halkı her zaman olduğu gibi bu süreçte de bizi yalnız bırakmadı. Hem Karaman halkına hem de sivil toplum örgütlerimize teşekkür ederim. Yardımlarımız devam edecek.” ifadelerini kullandı.

Gönderdiğimiz malzemeler Gazze'deki yaraları sarmaya başladı

Gazze’deki yaraların sarılmaya devam edildiğini belirten Türk Kızılay Derneği Karaman Merkez Şube Başkanı Adem Küçükyarma: “Bugünkü sevkiyatla birlikte üçüncü sevkiyatımızı gerçekleştiriyoruz. 7 Mart'ta Ramazan'ın başlamasıyla birlikte Mersin limanından Mısır'ın El Ariş limanına hareket eden gemiyle, Gazze'ye daha önce gönderdiğimiz malzemeler ulaştı ve Gazze'deki yaraları sarmaya başladı. 3.000 tonluk gemi, Ramazan ayının son haftasında tekrar Mısır'ın El Ariş limanından Refah sınır kapısı üzerinden Gazze'ye girecek. Biz de bu gemi için bugünkü sevkiyatımızı yapıyoruz. Malzemeleri önce Adana'daki lojistik merkezine, oradan da Mersin limanından gemiye yükleyerek Gazze'ye gönderiyoruz. Gazze sınır kapısından günde ortalama 150 insani yardım malzemesi giriyor. Bu yardımlarla Gazzeli Müslüman kardeşlerimizin yaralarını sarabilmeyi umuyoruz. Karaman'daki sivil toplum kuruluşları, harekete geçerek Gazze'ye yardım sevkiyatı yapıyor. Karaman halkının vicdanı ve merhametiyle, bu koordinasyonu sürdürüyoruz.” dedi.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN