Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) birinci oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) tüm yurtta olduğu gibi Karaman’da da başladı. Kentteki Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi ile birçok okula birçok veli ve öğrenci araçlarla yola çıktı. Trafik yoğunluğunun olduğu bölgelerde trafik ekipleri vatandaşlara yardımcı oldu. Karaman’da sabah erken saatlerden itibaren okullara gelen öğrenciler, girişte kontrol ve aramadan geçtikten sonra sınav salonlarına alındı. Aileler de okul dışında çocuklarını beklemeye başladı. Saat 10.00'da okul kapıları kapanırken, kapıların kapanmasına 1 dakika kala bazı öğrencilerin ise koşarak sınava son anda yetiştikleri görüldü.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kardeşimin askeri havacılık bölümü hedefi var
Kardeşini sınava getiren Çiğdem Altuntaş, “Sınava çalışma süreci başarılı geçti. İnşallah emeklerinin karşılıklarını alırlar. Kardeşimin askeri havacılık bölümü hedefi var tüm herkese başarılar dilerim” dedi.

4 sene bekledik ve çalıştık
Sınava ilk defa gireceğini belirten Ayhan Koç, “Biraz heyecanlıyım 4 sene bekledik ve çalıştık. Bugün sınav zamanı geldi ve sınava gireceğiz. İnşallah yüksek puan alırız. Hedef olarak polislik düşünüyorum. Çalışma süreci biraz zorlu geçti çünkü son 2 sene tempoyu biraz artırdık ve bu sene inşallah emeklerimizin karşılığını alacağız” diye konuştu.

Mezuna kalmayı düşünüyorum
Mezuna kalmayı düşündüğünü belirten Ravza Nur Boyacı, “Sınava gireceğim için heyecanlıyım. Mezuna kalmayı düşünüyorum çünkü ben sağlık lisesinde okuduğum için staj görüyordum o yüzden pek çalışma fırsatım olmadı” dedi.

Yıl boyu çalışmadım

Sınava çalışmadığını ifade eden Yunus Emre Tarlacı, “Hedefim yazılım mühendisliği
Çok hoş şeyler düşünmüyorum çünkü yıl boyu çalışmadım ama ne olacaksa hayırlısı olsun diyorum. Hedefim ise yazılım mühendisliği” diye konuştu.

Dördüncü oğlumun hedefi doktorluk
Sınava dördüncü oğlunun gireceğini belirten Şükriye Akçay, “Çok heyecanlıyım dördüncü oğlum sınava girecek ve Allah’ın izniyle o da kazanır inşallah. Allah hepimizin yardımcısı olsun. Evlatlarımdan sosyal bilimleri, veterinerlik, çalışma ekonomisi kazanan var adalet okuyan var. Şimdi sınava girecek oğlumun hedefi ise inşallah doktorluk” dedi.

İl Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi İl Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

TYT'de adaylara Türkçe Testi'nde 40, Sosyal Bilimler Testi'nde 20, Temel Matematik Testi'nde 40, Fen Bilimleri Testi'nde 20 soru olmak üzere toplam 120 soru sorulacak ve 165 dakika süre verilecek. Sınavın başlamasıyla birlikte velilerin okul çevresindeki heyecanlı bekleyişi de başladı. Veliler, çocukları için dua ederken, sınava giren tüm öğrencilere başarılar diledi.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL