Karaman Belediyesi'nin öncülüğünde Çarşamba Pazarı'nda her ay bir kere düzenlenen düzenlenen antika pazarı, vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Yakın tarihe ait çeşitli malzemelerin sergilendiği pazarda, antika tutkunu vatandaşlar büyük bir ilgi gösterdi. Antikacılar ürünlerini satarken bir yandan da ürünleri merak eden vatandaşlara ürünler hakkında bilgi verdi. Ürünlerle kimi vatandaş fotoğraf çekildi kimisi de beğendiği ürünü satın alma fırsatı buldu.

“Yeni nesillere aktarmaya çalışıyoruz”

Antika pazarına Konya’dan katılan Sami Şan isimli antikacı: “Eski ürünlere olan ilgimizden dolayı bu işe başladık. Yeni nesile bunları aşılamaya ve insanları geçmişe götürmeye çalışıyoruz. Çok farklı ürünlerimiz var. Eskilerden kalan bir terazi yeni nesil için bir odun parçası olabilir ama bunun eskilerden kalan bir yaşanmışlığı var. Biz de bunları yeni nesillere aktarmaya çalışıyoruz. Haftada 2 gün Karaman’da 2 günde Konya’da mezatımız oluyor. İlgisi olan tüm dostlarımızı bekleriz.” diye konuştu.

“Fiyatlarımız çok uygundur”

Antika işiyle bir buçuk yıldır uğraştığını söyleyen Rasim Özen isimli antikacı: “Karaman halkının tarihi geçmişlerine sahip çıkmalarını isterim. Fiyatlarımız çok uygundur, yüksek fiyatlara satmıyoruz. Her ayın ikinci Pazar günü antika pazarımız kuruluyor.” diye konuştu.

“Turistlere coğrafyamızı anlatmaya çalışıyorum”

Taşkaleli olduğunu söyleyen Hasan Dişbudak isimli antikacı: “Antika pazarına Taşkale’ye ait el dokuma halıları, heybeleri, el dokuma ürünleri getiriyorum ve antika pazarının şenlenmesini istiyorum. Dekorasyon amaçlı bir bakır ürün ve bazı dekorasyon malzemeleri aldım. Bunları Taşkale’deki büfeme götürüyorum ve oraya gelen turistlere coğrafyamızı anlatmaya çalışıyorum.” diye konuştu.

Karaman Gümüş Fiyatları Bugün Ne Kadar? 25 Temmuz 2024 Perşembe Gümüş Ne Kadar? Karaman Gümüş Fiyatları Bugün Ne Kadar? 25 Temmuz 2024 Perşembe Gümüş Ne Kadar?

ANTİKA PAZARINDAN FOTOĞRAFLAR 

Kaynak: R. Rüzgar Yel