Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde 21-27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinliklerinde Karaman’da yöresel lezzetler ve ürünler sergilendi. Karaman Valiliği ve Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinlikte Gazi Kültür ve Sanat Merkezi’nde açılan stantlarda yöresel yemekler ve ürünler sergilendi. Yerli ve yabancı vatandaşlar şebit pilavı, dolma, kuymak, pekmez helvası, yumurtalı çörek gibi yöresel ürünlerin tadına bakarak keyifli vakit geçirdi.

Karamanda Turk Mutfagi Haftasinda Tam Not Alan Etkinlik6

Etkinlikte, Karaman mutfağının zengin lezzetleri tanıtıldı. Fotoğraf sergisi, müzik dinletisi ve halk oyunları gösterisi katılımcılara keyifli anlar yaşattı. Ayrıca, tescilli ürünlerin sergisi ve yöresel yemeklerin tanıtımı büyük beğeni topladı. Etkinlik süresince yapılan ikramlar da ziyaretçilerden tam not aldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Karamanda Turk Mutfagi Haftasinda Tam Not Alan Etkinlik16

Şehir dışından gelen misafirlerimiz de vardı

Etkinliğe yoğun katılım olduğunu belirten Karaman İl Kültür ve Turizm Müdürü Murat Pekergin, “Öncelikle programımıza şeref verdiniz, hoş geldiniz. Türk Mutfağı Haftası’nın bu sene 3’üncüsü yapılıyor. Bu program, 2022 yılında Cumhurbaşkanımızın eşi himayesinde başlatılan Türk mutfağını tüm dünyaya yerel öğeleriyle tanıtmayı gaye edinen bir program. Biz de bugün Karaman’da bu gaye ile programımızı icra ettik. Halkımızın gösterdiği yoğun ilgi bizi mutlu etti. Bugün Karaman’a Karaman’ın ürünlerini tanıtmanın ötesinde şehir dışından gelen misafirlerimiz de vardı. Şehir dışından gelen misafirlerimize Karaman’ın kültürünü bir miktar tanıttık. Katılan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Karamanda Turk Mutfagi Haftasinda Tam Not Alan Etkinlik19

Karaman’da 15 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak Karaman’da 15 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak

Vatandaşlar çok beğendi

Yollarbaşı köyünden Aynur Bayar, “Bizim için çok güzel bir etkinlik oldu. Vali bey ile tanıştık ve Yollarbaşı köyümüzü tanıtmaya çalıştık. Köyümüzün şebit pilavı, dolma, kuymak, pekmez helvası, yumurtalı çörek gibi birçok yöresel yemeğimizi tanıttık. Vatandaşlar buraya geldikleri için çok mutlu, yemekleri çok beğendiklerini söylüyorlar.” dedi.

Karamanda Turk Mutfagi Haftasinda Tam Not Alan Etkinlik18

Yörük kıyafetlerimizle geziyoruz

Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü öğrencisi olan ve halk oyunları ekibinde görev alan bir genç, “İki aydır halk oyunlarındayım. Yörük kıyafetlerimizle geziyoruz. Çok hoş oluyor, böyle gezmeyi seviyoruz.” dedi.

Karamanda Turk Mutfagi Haftasinda Tam Not Alan Etkinlik30

Valimiz yemeklerimizi çok beğendi

Yollarbaşı köyünden Kadriye Gürsoy, “Köyümüzün yöresel yemeklerini tanıttığımız çok güzel bir etkinlik oldu. Valimiz geldi, onlarla tanıştık ve yemeklerimizi yediler, çok beğendiler. Böyle bir etkinlikte bulunduğum için mutluyum, gururluyum.” dedi.

Karaman için gerçekten çok güzel hazırlamışlar

Programın çok güzel olduğunu söyleyen Esat Okur, “Gerçekten çok güzel olmuş. Bildiğim kadarıyla Türkiye genelinde yapılan bir etkinlik ama Karaman için gerçekten çok güzel hazırlamışlar. Hazırlayanlara ve katkıda bulunanlara çok teşekkür ederim.” dedi.

 Karamanda Turk Mutfagi Haftasinda Tam Not Alan Etkinlik28

Bulgaristan göçmeniyiz, köyümüzü tanıtmak için geldik

Mesudiye köyünden, köylerini tanıtmak için gelen Özlem Çotuk, “Köyümüzü tanıtmak için geldik. Bulgaristan göçmeniyiz. Farklı lezzetleri Vali beye ve tüm halkımıza tanıttık. Yoğun katılımdan herkes çok memnun kaldı. Kırma böreği, dızmana böreği, muhacir somunu, dizme tatlısı, oklavadan çekme tatlı, sütlü biber, oklavadan biber, batırık gibi birçok çeşit yemeğimizi sergiledik.” dedi.

 Karamanda Turk Mutfagi Haftasinda Tam Not Alan Etkinlik13

Bir marka kent olma yolundayız

Karaman sevdalısı olduğunu belirten Kemal Arabacı, “Tescilli ürünümüz olan şebit pilavını tanıttık. Başta valimiz olmak üzere tüm müdürlerimiz geldi ve pilavımızı çok beğendiler. Hatta müdürlerimizden biri, ömründe böyle lezzetli pilav yemediğini söyledi. Biz tabii çok onurlandık, gururlandık. Bizim amacımız Karaman’ı Karaman’a tanıtmak değil, Karaman’ı Türkiye’ye ve tüm dünyaya tanıtmaktır. Karaman denilince yemeklerimiz, Yunus Emre'miz akla gelsin. Bir marka kent olma yolundayız.” dedi.

Karamanda Turk Mutfagi Haftasinda Tam Not Alan Etkinlik14

Yollarbaşı Köyü Muhtarlığı, Mesudiye Köyü Muhtarlığı ve Divle Köyü Muhtarlığı’nın düzenlenmesinde katkı sağladığı etkinlikte Türk mutfağının asırlık tarifleriyle tanışma ve yöresel lezzetleri deneyimleme fırsatı bulan katılımcılar, etkinlikten memnuniyetle ayrıldı. Programa, Karaman Valisi Hüseyin Engin Sarıibrahim’in yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Hüsamettin Aslan, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL