Pazar esnaflarından Abdullah Mestan Pazar fiyatlarının ve alım satımın zayıf olduğunu dile getirdi. Ramazan diğer yıllara göre daha zayıf geçiyor sebebi ise alım gücünün zayıflığı. Vatandaşlarımızın alım gücü düştü. Patates 20-22 TL aralığında iken soğanın fiyatı 16.5 TL. Kalabalık aileler alışveriş yapmak istediğinde 5-6 kg patates ve 3-4 kg soğan almak durumunda kalıyorlar. Bu da vatandaşlar için biraz sorun teşkil ediyor. Bu fiyatlar hem Pazar esnafı hem tüketici için zorlayıcı durumda. Ramazan yaklaşırken tüm vatandaşlara hayırlı ramazanlar diliyorum dedi.

Meyve satıcısı Ömer Ören ise Pazar konusunda fiyatların uygun ve alınabilir olduğunu ifade etti. Patlıcan pazarımızda 35₺ ama dışarıda 60-70₺ aralığında. Vatandaşlarımız Ramazan Ayı arefesinde biraz durgun ama memnunuz. Geçen yıla göre fiyatlar arttı fakat yine uygun. Herkese hayırlı ramazanlar diliyorum.

Görmek İstediğimiz Bayram Coşkusu Akçaşehir’den Geldi Görmek İstediğimiz Bayram Coşkusu Akçaşehir’den Geldi

Mantar satıcısı Mehmet Ay ise: satışlar ise tabii ki geçen seneye göre düşük Mantar 60₺’ten 90₺’ye kadar mevcut. Ama Karaman çoğu ile göre düşük fiyatlara satıyor.

Sebze satıcısı Mehmet Ali ise kış ayları dolayısı ile biraz düşük. İstediğimiz gibi değil fakat bu mevsime göre normal. Biber 50₺-80₺ arasında değişiklik gösterirken, patlıcan 40₺, salatalık ve domates 25₺ fiyatlara satılıyor. Fiyatlar normal. Vatandaşlara hayırlı ramazanlar.

Pazar esnaflarından Mehmet Altun ise pazarın durumlarının vahim olduğunu; kredi kartı ile manav ve marketlerden alışveriş yapıldığını ifade etti. Yer kiraları, mahsul fiyatları derken birçok fiyat bizi ve vatandaşı üzüyor. Ramazan Telaşı ise pazartesi günü başlar diye ümit ediyoruz.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Kaynak: R. Rüzgar Yel