Türkiye genelinde 1 milyondan fazla öğrencinin ter dökeceği Liselere Geçiş Sistemi (LGS) merkezi sınavı saat 9.30’da başladı. Karaman’da da binlerce öğrenci sabah erken saatlerde sınava girmek için okullara koştu. Aileleriyle birlikte okullara gelen öğrenciler kimlik belgeleri kontrol edildikten sonra okul bahçesine ardından sınava girecekleri salonlara alındı ve sınavın gerçekleştirildiği okullardan biri olan Abdullah Tayyar Anadolu Lisesi’ne gelen öğrenci ve velilerin büyük heyecan yaşadığı görüldü. Toplam 2 oturum şeklinde uygulanacak ve 155 dakika sürecek LGS sonuçları 28 Haziran'da açıklanacak.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Sınava hazırlanma süreci çok yoğun, yorucu ve stresli geçti

Sınava oğlunu getiren Hatice Altun, “Heyecanlıyız, Rabbim yar ve yardımcıları olsun. İnşallah emeklerinin karşılıklarını alacaklarını düşünüyorum. Sınava hazırlanma süreci çok yoğun, yorucu ve stresli geçti ama inşallah rabbim emeklerini zayi etmeyecek. Rabbime sonuna kadar güveniyorum” diye konuştu.

Lgs Heyecanindan Kareler Karaman12

500 tam puan hedefliyorum

Sınava ailesiyle birlikte gelen Buğra Şazasoğlu, “Bir yıllık çalışma yaptık emeğimizin karşılığını almak istiyoruz. Ailemle birlikte geldik, heyecanlıyız. Hayırlısıyla girip çıkacağız. En iyisini yani 500 tam puan hedefliyorum” dedi.

Sınav zor olacak gibi ama

Sınava girecek öğrencilerden Mustafa Hocaoğlu “Sınav zor olacak gibi ama Allah ne verdiyse yapacağız. Sınava biraz çalıştım. İnşallah bana orta derece bir lise çıkar hedefim o yönde” diye konuştu.

Bir yer tutturmama gerek yok zaten

Babasının isteği üzerine sınava gireceğini belirten Umut Tekinbaş, Okumak istemiyordum babamın zoruyla sınava giriyorum yoksa bir yer tutturmama gerek yok zaten” dedi.

İngilizce öğretmenliği istiyorum

Sınavdan dolayı heyecanlı olduğunu söyleyen Beray isimli öğrenci, “Biraz korku biraz a heyecan var. Hedefim daha belli değil ama İngilizce öğretmenliği istiyorum. Lise olarak ise tercihim sosyal bilimler lisesi olabilir. Çalışma süreci biraz zor biraz kolay geçti” dedi.

Karaman Sağlık Alanında Çağ Atlıyor Karaman Sağlık Alanında Çağ Atlıyor

Ailem benden daha heyecanlı

Ülkü Küçüktürk, “Heyecanlıyım, sınavın nasıl geçeceğini merak ediyorum. Ailem benden daha heyecanlı çünkü onların da bir beklentisi var” diye konuştu

Lgs Heyecanindan Kareler Karaman6

Sanki kendim giriyormuş gibi bir heyecan var

Sınavın kötü geçeceğini düşünen ve heyecanlı olduğunu belirten Halil İbrahim Uysal’ın babası Bilal Uysal “ Bütün öğrencilerimize başarılar diliyorum. İnşallah hayırlara vesile olur. Dileğimiz öncelikle kendi öğrencimiz ve sonrasında tüm öğrencilerin iyi bir başarı elde etmesi. Heyecan bizde tabii ki var. Çocuk burada geleceğini belirleyecek dolayısıyla bir baba olarak sanki kendim giriyormuş gibi bir heyecan var. Önce can sonra canan diyoruz” dedi.

Oğlumuz iyi çalıştı

Oğlunun sınava iyi çalıştığını söyleyen İsa Saydam, “Oğlumuz katılıyor heyecanımız şuan eşit. Oğlumuz iyi çalıştı bu yıl şuan net bir şey söyleyemeyiz ama sınavdan sonra bakacağız” diye konuştu.

                                                                                                                                                                        

Oğlumuzda biraz heyecan var ama bizde daha fazla heyecan var

İlyas Güntürk, “Oğlumuzda biraz heyecan var ama bizde daha fazla heyecan var ama normal bir sınav. Ailecek desteklemeye geldik ve çocuğumuzun yanındayız. Normal derslere çalışır gibi kendini sınava hazırladı. İnşallah hayırlısı olur” dedi.

Lgs Heyecanindan Kareler Karaman10Garip hissediyorum

Sınava gireceği için kendini garip hissettiğini ifade eden Mehmet Faruk Çetin “Garip hissediyorum. Devletimiz yine bir sınav yapmış girelim. İnşallah normalin dışında bir sınav olmaz. Şuan bir hedefim yok daha erken diye düşünüyorum” diye konuştu ve  Mehmet Faruk’un babası Mustafa Çetin, “İnşallah sınavı hayırlısıyla kazanırlar. Bir hedefleri olacaktır onu tutturabilirlerse güzel olur” dedi.

Öğrencilerimizin heyecanına ortak oluyoruz

Özel bir eğitim kurumunun kurucusu olan Şenol Erkan, “Öğrencilerimizin heyecanına ortak olmak için bütün okullara gelmeye çalıştık. Bir yıl boyunca öğrencilerimiz emek gösterdiler. Ümit ediyoruz ki emeklerinin karşılığını alma sırası gelmiştir. Bütün öğrencilerimize sonsuz başarılar diliyorum. Bu süreçte ailelerimiz de ciddi bir emek sarf ettiler. Bütün ailelerimize de göstermiş oldukları emeklerden dolayı ayrıca teşekkür ediyorum. Her şey gönüllerince olsun” diye konuştu.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL