İl Jandarma Komutanlığınca asayiş, narkotik ve trafik olayları başta olmak üzere vatandaşların huzurunu bozacak suçların önlenmesi ve suça karışan şahısların yakalanmasına yönelik 30 Ekim-05 Kasım 2026 tarihleri arasında çalışma yürütüldü. Çalışmalar kapsamında 18 bin 521 şahıs ve 6 bin 484 araç sorgulandı.
Jandarma dedektifleri (JASAT) ile asayiş ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar neticesinde çeşitli suçlardan aranan 49 şahıs yakalandı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şahıslardan 6'sı tutuklandı.
Denetimler esnasında yapılan aramalarda ise 180 gram esrar maddesi, kenevir tohumu, sentetik ecza hap, 1 adet uyuşturucu kullanma aparatının yanı sıra 46 bin 400 adet içi kıyılmış tütün doldurulmuş makaron, 82 bin 600 adet bandrolsüz boş makaron, 510 paket sigara kağıdı, 34 kilogram açık kıyılmış tütün, 57 adet nargile tütünü, 21 bin 600 gram açık nargile tütünü, 1 adet tütün basma kompresörü, bin 925 adet bandrolsüz puro, 100 paket bandrolsüz sigara ve 55 litre el yapımı şarap ele geçirildi.
İlimizde huzur ve güven ortamının devamını sağlamaya yönelik denetim ve uygulamalara kararlı ve kesintisiz bir şekilde devam edileceği bildirildi.




