Gezginler ve araştırmacılar tarafından merak edilen şehirler arasında Karaman’da yerini aldı. İç Anadolu bölgesinde büyükşehir illeri arasında kalan bu şehir kullanıcılar tarafından araştırılmaya başlandı. Kullanıcılar arama motorlarında Karaman hakkında araştırma yaparken Karaman yazın sıcak mı? sorusuna da yer verdi. Detaylar haberimizde…

karaman-yazin-sicak-mi1

Karaman, Türkiye'nin İç Anadolu Bölgesi'nde bulunan Karaman ilinin merkezi olan bir şehirdir. Şehir, önemli bir ticaret, kültür ve sanat merkezi olarak öne çıkar. Tarihi MÖ 8000'lere kadar uzanan Karaman ve çevresi, yer altı şehirleri, mağaralar ve inanç merkezleri ile dikkat çeker.

Karaman şehri, adını Karamanoğulları Beyliği'nden alır. Şehir, Karaman ismini almadan önce Lârende olarak bilinirdi. Antik Çağ'da Laranda (Λάρανδα) olarak adlandırılan şehrin adının, bölgenin yerli dillerinden biri olan Luvice'deki "Laravanda" kelimesinden türediği düşünülmektedir. Laravanda, Luvice'de "kumlu", "kumlu yer" veya "kum diyarı" anlamlarına gelir. Bununla birlikte, bazı akademisyenler şehrin adının Hitit tabletlerinde geçen "Lalanda"dan geldiğini savunmaktadır.

Karaman Yazin Sicak Mi (3)-1

Karaman ilinde iklim ve bitki örtüsü oldukça çeşitlidir. İç Anadolu Bölgesi'ne özgü olan karasal iklim, ilin büyük bir bölümünde hakimdir. Bu iklimde yazlar genellikle sıcak ve kurak, kışlar ise soğuk ve kar yağışlı geçer. Bu iklim özellikleri, özellikle Karaman'ın İç Anadolu Bölgesi'ne düşen kısımlarında belirgindir.

Karaman Yazin Sicak Mi (4)

Karaman Yazın Sıcak mı?

İl Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi İl Koordinasyon Toplantısı Düzenlendi

Karaman'da, tipik karasal iklimin etkisi görülür,  yaz ayı sıcak ve kurak geçmektedir. Nem oranın etkisinin az olmasına rağmen bu sıcak ve kuru hava tipi yakıcı bir etki yaratmaktadır.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL