Karaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu öncülüğünde Sumud Filosu'na destek amacıyla düzenlenen yürüyüş için vatandaşlar Sekiçeşme Mahallesi’ndeki Araboğlu Camisi önünde toplandı.

Ellerine Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail’i protesto eden pankartları alan vatandaşlar, Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürürken İsrail’i sloganlar atarak protesto etti. Karaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Basın Sözcüsü Recep Kaya yaptığı basın açıklamasında, “İnsanlığın ortak vicdanının harekete geçirdiği, birçok milletten şerefli yiğit insanlar, dünyanın birçok ülkesinde bir araya geldiler. Soykırımcı ve işgalci, terörist İsrail’e karşı Gazze’deki ablukayı kırmak ve açlıktan ölmeye başlamış çocuklara insani yardım ulaştırmak için, birçok ülkeden sivil ve silahsız gemilerle yola çıkan kahramanlara, terörist İsrail beklendiği gibi saldırdı ve gönüllüleri gözaltına aldı. Bütün dünyanın gözleri önünde gemilere ve yolcularına tam teçhizatlı askerlerle çıkarma yapan terörist İsrail, aralarında Türkiye’den de katılan 36 yiğit gönüllünün de bulunduğu birçok kişiyi gözaltına aldı.

Gemilere ve yardım malzemelerine el koydu. Üzülmeyin, ye’se kapılmayın, küresel Sumud Filosu başarılı olmuştur. Terörist İsrail bütün dünyanın gözü önünde mahkûm edilmiştir. Gıda ve ilaçtan başka hiçbir şey taşımayan gemilere savaş gemisi muamelesi yapılmıştır. Küresel sistem iflas etmiştir. Terörist İsrail’e karşı hiçbir uluslararası anlaşma, sözleşme uygulanamamaktadır. Bu terör örgütü yıkılıp yok edilinceye kadar dünyada kimse güvende değildir. Zalimlerin anladığı dilden konuşan Gazze cihadının mücahitlerini desteklemeye devam edeceğiz. Meydanları doldurmaya devam edeceğiz. Boykota devam edeceğiz” ifadelerine yer verdi.
Açıklama sonrasında dua edildi, etkinliğe katılan çocuklar Gazze için resim çizdi.
Programa, Karaman Valisi Mehmet Fatih Çiçekli, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşu üyeleri ve vatandaşlar katıldı.























