Hatuniye Medresesi'nde düzenlenen ve "Karaman Ezgisi" kitabında yer alan fotoğrafların sergilendiği bir etkinlikle başlayan programda, Saray Holding adına Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Ertabak açılış konuşması yaptı. Programda, Karamanlı müzisyen ve kültür araştırmacısı Murat Ay, Vali H. Engin Sarıibrahim'e "Karaman Ezgisi" kitabını takdim etti.

Vali H. Engin Sarıibrahim, Karaman müzik kültürünün almanağı olma özelliği kazanan eserin Karaman kültürüne kazandırılmasındaki katkılarından dolayı yazar Murat Ay ile emeği geçenlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında 8000 yıllık bir geçmişe sahip olan Karamanın tarihi ve insan yaşamıyla birlikte sanatsal anlamda da gelişmiş bir şehir olduğunu belriterek müziğin sanatın en önemli alanlarından biri olduğunu bu yönüyle müziğin ve sanatın insanları birleştiren ve yan yana getiren yönleriyle değerli olduğunu söyledi.

Karaman Ezgisi Kitabi Tanitildi2

Konuşmasında Karaman’ın değerlerini, tarihini ve kültürünü bir araya getirerek kitaplaştırılmasına katkı sağlayan Saray Bisküvi’ye, SE-KA-SAR Vakfı’na,

Sami Özdağ ve ailesine teşekkür eden Vali H.Engin Sarıibrahim “747. Türk Dil Bayramı’nın, Türkçeyi seven ve Türk Diline gönül vermiş her vatandaşımıza kutlu olmasını temenni ediyor, anneler günü dolaysıyla başta şehit annelerimiz olmak üzere tüm annelerimizin Anneler Günü’nü kutluyorum” dedi.

Karaman Ezgisi Kitabi Tanitildi1

Karaman’da 15 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak Karaman’da 15 Mahallede Su Kesintisi Yaşanacak

Programa AK Parti Karaman Milletvekili Osman Sağlam, Kurum amirleri, Saray Bisküvi Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Demirbağ, Finans Direktörü Mehmet Ali Bozkurt, Tarihçi ve Yazar Prof.Dr. İhsan Süreyya Sırma ve vatandaşlar da katıldı.

Kaynak: R. Rüzgar Yel