Karaman merkez Kirişçi Mahallesi Kemal Kaynaş Caddesi’nde Koyunlu Park mevkiinde kapalı otobüs durağı mevcutken yolun karşısında yer alan otobüs durağının açık otobüs durağı olması kış aylarının yaklaşmasıyla vatandaşlara “Kapalı otobüs durakları artırılmalı” dedirtti. Yolun bir tarafında vatandaşlar Karaman’ın birçok bölgesinde yer alan kapalı Belediye Otobüsü duraklarının rahatlığını sürerken bir tarafındaki durakta otobüs bekleyen vatandaşlar da soğukla mücadele ediyor.

kar-gelmeden-kapali-duraklar-gelsin1

Türk Dili Park 1. Durak olarak bilinen durağın kapalı kabin şeklinde olması vatandaşlar tarafından takdir ediliyor ve kış aylarında vatandaşları bir nebze de olsa soğuktan koruyor fakat aynı yolda bulunan Türk Dili Park 2. Durak olarak bilinen durağın neden açık bir şekilde bırakıldığı merak konusu. Vatandaşlar konu hakkında: “Karaman Belediyesi’nin yaptığı kapalı otobüs durakları gayet güzel fakat sayısı artırılmalı. Yetkililer empati yaparak bu duruma karşı harekete geçmesi lazım. Karlı günlerde vatandaşların tercihi kapalı otobüs durakları oluyor. Otobüs durağının kapalı olmadığı bu yol üzerinde vatandaş otobüs beklerken açık duraktan kapalı durağa geçmeye çalışırken karda buzda otobüse yetişme telaşıyla düşebilir bir yerleri kırılabilir. Kar gelmeden kapalı duraklar gelsin, sayısı artırılsın.” şeklinde düşüncelerini ifade ettiler.

Vatandaşlar, özellikle kış aylarında kapalı durakların daha fazla olmasını ve açık durakların kapalıya dönüştürülmesini istiyor.

kar-gelmeden-kapali-duraklar-gelsin2

Kaynak: Haber Merkezi