İl Millî Eğitim Müdürlüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen toplantının açılış konuşmasını İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt yaptı. Abdurrahman Kurt, yeni eğitim öğretim yılının tüm eğitim camiası için başarılı ve verimli geçmesi temennisinde bulundu. Rehber öğretmenlerin, öğrencilerin akademik ve kişisel gelişimlerinde hayati bir role sahip olduğunu ifade eden Kurt, her öğrencinin eşsiz olduğunu ve her birine ulaşmanın büyük bir sorumluluk olduğunu vurguladı. "Bir öğrenciyi bile ihmal etme şansımız yok," diyen Kurt, tüm öğretmenlerin bu bilinçle hareket etmesinin önemine değindi.

İl Millî Eğitim Müdür Yardımcısı Abdurrahman Kurt’un ardından söz alan İl Millî Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan sene başı olması hasebiyle öğretmenlerin yoğun döneme girdiğini ifade etti. Eğitim camiasının büyük bir aile olduğunun altını çizen Çalışkan, “Sizlerin desteğiyle öğrencilerimizin geleceğine yön vererek Türkiye Yüzyılını inşa edecek nesli yetiştireceğiz.” dedi.

“İlimizde öğrencilerin mesleki eğitime yönlendirilme oranı Türkiye ortalamasının üzerinde.”

İl Müdürü Mehmet Çalışkan, mesleki eğitime yönlendirme konusunda rehber öğretmenlere teşekkür ederek, "İlimizde öğrencilerin mesleki eğitime yönlendirilme oranı Türkiye ortalamasının üzerinde. Bu başarıda göstermiş olduğunuz gayret ve özveri için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Sizlerin desteği olmasaydı bu başarıyı yakalamamız mümkün olmazdı." dedi. Mesleki eğitimin güçlendirilmesi amacıyla Bakanlığın yeni adımlar attığını belirten Çalışkan, "İllerimize zanaat atölyeleri kurulacak. Bu atölyelerde, öğrencilerimizin bilgi ve becerilerine göre yönlendirmeleri sizlerin desteğiyle yapacağız. Bu süreçte velilerle sürekli iletişim halinde olarak, veli-okul iş birliğini güçlendirmeye yönelik çalışmalar yürüteceğiz." diye ekledi. Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından okul-aile iş birliğini artırmak ve velilerin sorumluluk bilincini güçlendirmek amacıyla oluşturulan "Velivizyon" platformuna değinen Çalışkan, "Platformda yer alan 'Ailem' dizisinin velilerimize tanıtılmasını istiyoruz. Bu platform, öğrencilerimizin sosyal ve akademik gelişimine daha fazla katkı sağlayacak." dedi.

“Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli sadece bugünün değil, geleceğin eğitim ihtiyaçlarına da cevap verecek bir perspektif sunmaktadır.”

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeline ayrı bir parantez açan İl Müdürü Çalışkan, “Bu yıl, bizler için çok anlamlı bir kavramla yolumuza devam ediyoruz: Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli. Bu model, sadece bugünün değil, geleceğin eğitim ihtiyaçlarına da cevap verecek bir perspektif

Karamanlılar dikkat yola çıkarken dikkatli olun Karamanlılar dikkat yola çıkarken dikkatli olun

sunmaktadır. Bu bağlamda rehber öğretmenlerimizin ve psikolojik danışmanlarımızın rolü her zamankinden daha kritik bir hal almıştır. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli, çocuklarımızı ve gençlerimizi yalnızca akademik bilgiyle donatmayı değil, aynı zamanda onları çağın gerektirdiği becerilerle de donatmayı hedefliyor. Bu modelin temelinde; milli ve manevi değerlerimize bağlı, yaratıcı düşünebilen, özgüven sahibi, eleştirel düşünme yetisine sahip bireyler yetiştirmek vardır.” şeklinde konuştu.

“Sizlerin desteğiyle öğrencilerimiz, karşılaştıkları sorunlarla başa çıkabilen, kendini ifade edebilen, duygusal zekâları gelişmiş bireyler olarak yetişeceklerdir.”

“Bizler, gençlerimizi 21. yüzyıl becerileriyle donatırken, aynı zamanda onların ruhsal ve duygusal gelişimlerini de ihmal etmiyoruz.” diyen Mehmet Çalışkan, “Bu noktada siz değerli öğretmenlerimizin rehberliği, öğrencilerimizin bu değişim sürecine uyum sağlamasında hayati bir öneme sahip. Sizlerin desteğiyle öğrencilerimiz, karşılaştıkları sorunlarla başa çıkabilen, kendini ifade edebilen, duygusal zekâları gelişmiş bireyler olarak yetişeceklerdir. Son olarak, şunu ifade etmek isterim ki; her birinizin özverisi ve emeği, geleceğin güçlü Türkiye’sini inşa etme yolunda çok büyük bir katkı sağlayacaktır. Bu vesileyle, 2024-2025 Eğitim Öğretim Yılının hepimize hayırlı olmasını diliyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: BÜLTEN