Bankalardan emeklilere büyük promosyon! En yüksek teklif hangi bankada? Bankalardan emeklilere büyük promosyon! En yüksek teklif hangi bankada?

Günümüzde çokça insanın karşılaştığı ve tartışma sonrasında meydana gelen  yaralamalar ve yaralanmalarla ilgili Hafif Yaralamanın Cezası Nedir? Sorusunun cevabı  derlediğimiz ve insanlar tarafından sıkça merak edilen soruların cevapları haberimizin detaylarında..

Hafif Yaralamanin Cezasi Nedir1
Hafif Yaralamanın Cezası Nedir?
Gerek trafik kazaların da gerekse insanlar arası çıkan husumetler sonucu gerek bilinçli gerekse bilinçsiz şekilde yapılan darbe, vurma, çarpma sonucu ve insanların bir sinir patlaması ve öfke kontrolünü sağlayamaması sonucu karşıya zarar vermek amaçlı şiddet uygular. Türk ceza kanununda bunun bir ceza bedeli vardır. Para cezası olarak bilinse de adli hapis cezasına da çevrilebilme olasılığı da vardır. Pazara ceza miktarı günlük 20 ile 100 TL arasında değişkenlik göstermektedir.  Hapis cezası olarak ise bir insana kasti olarak zarar verme canını acıtma, vurma, yaralama, ve kişiliğine zarar verme halinde 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası verilir. Merak edilen diğer bir soru ise Hafif Yaralama Cezası Paraya Çevrilir Mi? Sorusunun cevabı ise şu şekilde. Bir canlıya herhangi bir şekilde kasti can acıtmak amaçlı ve zarar vermek amaçlı yapılan eylem sonucu mahkemenin emrettiği  ceza alma süreci 1 yıldan az ise belli bir miktar ödeyebildiği bilgisine ulaştık. Fakat yapılan bu Hafif yaralama unsuru her şekilde kişinin siciline de işlediği ve bu her türlü devletle alakalı herhangi bir görüşmesi ve iş olayı olduğunda sicilde olduğu için karşısına çıkacaktır. Tek devletle alakalı olan başvurusunda değil tüm iş ve özel hayatında da karşısına da çıkacaktır. Hafif Yaralama Cezai Kanunu Türk Ceza Kanunun madde 86\2’ye göre belirlendiğini de bilgisini vermek isteriz.

Kaynak: HATİCE KARACA