İsrail- Filistin savaşında can kaybının 35 bin 456 ulaşması sonrasında, İsrail ürünleri gündeme gelmeye devam ediyor. Hacı Şakir İsrail Malı mı? Hacı Şakir nerede üretiliyor? sorularının cvabı haberimizin detayında.. 

Amerika Da En Çok Hangi Millet Var? Amerika Da En Çok Hangi Millet Var?

Hacı Şakir kimin? Hacı Şakir sabunları Türk mü?
Hacı Şakir’in tarihçesi nedir?
Hacı şakir’in kökeni Türkiye- Ukrayna olarak biliniyor. Hacı Şakir, 19. yüzyılın ortalarında Kırım da bir aile tarafından sabun olarak üretilmeye başlanmıştır. Daha sonra Hacı Şakir’i kuran aile 1915 yılında Türkiye'ye göç ediyor. Türkiye’ye göç eden aile burada da sabun üretime devam eder. Hacı Şakir daha sonra Sabuncuoğlu soyadı ile üretimine devam eder. Hacı Şakir Atatürk'ün imzasıyla 1925'te tescil ediliyor. Yıllarca üretimine devam eden Hacı Şakir, 1987’de Maya Grubuna ve daha sonra Colgate’e satılıyor. 

Hacı Şakir Gliserin Zeytinyağı Duş Sabunu 4X150 Gr
Hacı Şakir nerede üretiliyor?
Türkiye’de yer edinmiş bir sabun markası olan Hacı Şakir, şu anda bir Amerikan şirketi olan Colgate-Palmolive ürünü olarak satışa sunuluyor. Peki Hacı Şakir nerede üretiliyor? Colgate Palmolive ürünü olan Hacı Şakir, Gebze’de üretiliyor. 

Hacı Şakir Hamam Keyfi Saf 4x200 gr Kalıp Sabun Fiyatları, Özellikleri ve  Yorumları | En Ucuzu Akakçe
Hacı Şakir İsrail Malı mı?
Yıllarca Türk Markası olarak bilinen Hacı Şakir, Amerika kökenli Colgate-Palmolive şirket tarafından üretilmeye devam ediliyor. İsrail- Filistin savaşı sonrası ise Hacı Şakir İsrail Malı mı? sorusu gündeme geldi. İşte cevabı.. Hacı Şakir, Colgate-Palmolive şirketi tarafından üretiliyor.  Colgate firmasının sahibinin ise Yahudi olduğu biliniyor. Artık Türk malı olmayan Hacı Şakir’in israile dayandığını söylebiliriz.

Kaynak: HATİCE KARACA