Green Card Çıktıktan Sonra Gitmek Zorunlu Mu? Green Card ömür boyu geçerli mi?  Green Card hangi durumda iptal olur? Green Card nedir? gibi birçok sorunun cevabı haberimizin detayında sizlerle…
Green Card Çıktıktan Sonra Gitmek Zorunlu mu? sorusu araştırılan konuların başında yer alıyor. Türkiye’de birçok vatandaş Green Cardı m var ama gitmek zorunda mıyım sorusunun cevabını aramaya başladı.

Green Card Ciktiktan Sonra Gitmek Zorunlu Mu1 (3)

Green Card Nedir?
Green Card Amerika’da yaşayabilme, eğitim görebilme ve çalışabilme olanağı sunan ve en önemlisi ABD hükümeti tarafından gerekli şartları yerine getiren kişilere verilen bir göçmen vizesidir.
Green Card Ömür Boyu Geçerli mi?  
Türkiye’de insanların bir kısmı her yıl devamlı düzenlenen Green Card’a başvuruda bulunuyor. Green Card’a Türkiye’de başvuranların çoğu Amerika Birleşik Devletleri'nde daha farklı alanlarda çalışmak ve farklı mekanlarda yaşamak için başvuruyor. Peki Green Card sahibi kişi kartını kaç yıl kullanabilir sorusunun cevabını aramaya yöneliyor. Green Card sahibi olan bir kişi bu kartı 5 yıl boyunca kullanma şansının olduğunu bilmeli. 

Green Card Ciktiktan Sonra Gitmek Zorunlu Mu1 (1)
Green Card hangi Durumda İptal Olur?
Amerika da yaşamak için hayali olan insanların başvuruda bulunarak hak elde ettiği Green Card hangi durumlarda iptal olduğu merak konusu oldu.. Green Card’ın 5 yıl geçerliliğin yanında iptal gibi olma durumları da yer alıyor. Peki Green Card hangi durumda iptal olur? Green Card'ı her zaman yanında taşıma zorunluluğu bulunuyor. Kart sahibi bir kişi ABD dışında farklı bir ülkede bir yıldan uzun süre kalması halinde Amerika Birleşik Devletleri'ne haber vermesi zorunluluğu var. Eğer bunlar karşılanmazsa kişin kartı iptal oluyor.

Trafik Kazasında Ölen Uzman Çavuş İçin Son Görev Trafik Kazasında Ölen Uzman Çavuş İçin Son Görev

Green Card Ciktiktan Sonra Gitmek Zorunlu Mu1 (2)

Green Card Çıktıktan Sonra Gitmek Zorunlu mu?
Green Card’a başvuran kişinin kart sahibi olduktan sonra Amerika Birleşik Devletlerine gitme gibi bir zorunluluğu yoktur. İstek dahilinde başvurulan karta vatandaş eğer isterse gitmek ister.. Green Card’ın Amerika'da yaşama gibi bir zorunluluğu bulunmuyor.

Kaynak: Hatice Karaca