Arama motorlarında kullanıcılar sıklıkla Green Card Edinmek Ne Kadar? Green Card Başvuru Ücreti Var mı? Green Card Şartları Nelerdir? gibi konuları araştırıyor. Detayları haberimizde...

Green Card Nedir?

Green Card, ABD'de sürekli ikamet ve çalışma hakkı sağlayan bir belgedir. Green Card sahipleri, Amerikan vatandaşlarıyla aynı haklara sahiptirler ve ABD'de yaşama, çalışma, iş kurma ve devlet memuru olma gibi imkanlara sahiptirler. Ayrıca, ABD'ye yerleştikten sonra 5 yıl içinde vatandaşlığa başvurma hakkına da sahiptirler.

Başvuru şartları arasında lise mezunu olma, son 5 yılda en az 2 yıl uzmanlık gerektiren bir işte çalışma, sadece bir kez başvuru yapma hakkı, ve başvurunun www.dvlottery.state.gov adresinden online olarak yapılması bulunmaktadır. Başvuruda kimlik bilgileri, vatandaşlık bilgileri ve varsa eş ve çocukların bilgileri de sunulmalıdır. Türkiye, Green Card başvurusu yapılabilen ülkeler arasındadır.

Green Card Almak Ne Kadar Green Card Nedir1

Green Card Başvuruları Ne Zaman Açıklanacak?

Green Card başvuruları dvprogram.state.gov adresinden alınacak. Başvuru sonuçları ise 4 Mayıs 2024 tarihinde açıklanacak. Başvuru yapıldıktan sonra verilen numaranın saklanması önemlidir.

Green Card Almak Ne Kadar Green Card Nedir2

Green Card Edinmek Ne Kadar?

Çok Ölü Var Dedi Mezarlığa Ambulans İstedi Çok Ölü Var Dedi Mezarlığa Ambulans İstedi

Green Card başvurusu ücretsizdir, ancak İngilizce bilgisine sahip olmayanlar olası bir başvuruyu başarıya ulaştırmak için aracı kurumlardan yardım alabilirler. Ancak, Green Card kazananlar Amerika'ya gitmek için bazı ödemeler yapmak zorunda kalabilirler.