Karaman Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar? Karaman 15 Mayıs 2024 Çarşamba Altın Fiyatları Karaman Altın Fiyatları Bugün Ne Kadar? Karaman 15 Mayıs 2024 Çarşamba Altın Fiyatları

Gelir vergisi, bireylerin ve şirketlerin kazançları üzerinden alınan bir vergidir. Bireyler için gelir vergisi oranı, kazanılan gelire göre değişkenlik gösterir ve progresif bir yapıdadır. Şirketler için ise kurumlar vergisi adı altında sabit bir oran uygulanmaktadır.
Türkiye'de en yaygın uygulanan dolaylı vergi türü ise KDV'dir. Ürün ve hizmetlerin değerine eklenen bu vergi, son tüketici tarafından ödenir. KDV oranları, mal veya hizmetin türüne göre değişiklik gösterir. Belli başlı tüketim malları üzerinden alınan ÖTV, lüks ürünler, alkollü içecekler, tütün ürünleri, motorlu taşıtlar gibi özel kategorilerdeki ürünlere uygulanır.
Türkiye'nin vergi sistemi, ekonomik aktiviteler üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Örneğin, KDV ve ÖTV gibi dolaylı vergiler tüketim alışkanlıklarını etkileyebilirken, gelir vergisi ve kurumlar vergisi doğrudan yatırım kararlarını ve iş dünyasının dinamiklerini şekillendirebilir.
Peki birbirinden farklı vergilerin arasından Karamanlıların gereksiz gördüğü vergiler var mı? Hangi vergiyi ödemek istemiyor Karamanlı vatandaşlar?
Cabir Aliyev Azerbaycan vatandaşı olduğunu dile getirerek Türkiye’deki vergileri bilmediğini ama vergilerin gerekli olduğunu dile getirdi.
Karamanlı vatandaşlarımızdan Kadir İlhan ise verginin gereksiz olmadığını; “ev, araba ne kullanıyorsak vergisini ödemeliyiz” ifadelerine yer verdi.
Gereksiz gördüğümüz vergilerden ziyade alınmayan vergiler var diğer ülkelere göre. Yurtdışına göre biz daha rahat yaşıyoruz ifadelerine yer verdi.
Silivri soğuktur diyen vatandaşımız ise tüm vergilerin aslında gereksiz olduğunu dile getirdi. 
Burak Altuner ise TRT vergisinin alınmaması gerektiğini söylerken Yiğit T. Türkiye’de her şey çok pahalı tüm ürünlerde fazla fazla vergi var. İfadelerini kullandı.
Onurcan Bilgiç ise TRT Bandrol vergisinin, telefonlar için alınan Hazine ve Maliye Bakanlığı vergilerinin gereksiz olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de her yemek yediğimizde, bir şey alıp sattığınızda gereksiz seviyede ötv ve vergi çıkıyor. Bunların biraz düşürülmesi gerekiyor. 
Karamanlı Cihan bey ise vergilerin tamamının gereksiz olduğunu dile getirdi.

Kaynak: R. Rüzgar Yel