Kobani olayları ile 2016 yılında tutuklanan eski Hdp Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ile ilgili tutukluk süresinin devamı ve ceza süresiyle alakalı kararın çıkmasıyla birlikte kullanıcıları Figen Yüksekdağ neden hapiste? sorusuna cevap aramaya başladı. Figen Yüksekdağ Neden Hapiste? Detayları haberimizde…

Dişini Japon Yapıştırıcısıyla Yapıştıran Adam Doktoru Şoku Yaşattı Dişini Japon Yapıştırıcısıyla Yapıştıran Adam Doktoru Şoku Yaşattı

6-8 Ekim 2014'teki olaylara ilişkin, aralarında terör örgütü PKK'nın elebaşı olanlar ve eski HDP eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ile Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 108 sanığın yargılandığı Kobani davasına dair merak edilen detaylar iddianamede yer almıştı. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan bu iddianamede, 6-8 Ekim 2014 tarihleri arasında Kobani bahanesiyle düzenlenen eylemlerle ilgili olarak 108 sanık hakkında suçlamalar getirildi.

Figen Yuksekdag Neden Hapiste2

Başsavcılığın hazırladığı iddianamede, terör örgütü PKK'nın sözde üst düzey yöneticilerinin yanı sıra, HDP'nin eski eş genel başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da çeşitli suçlarla itham edildi. Sanıklar için 38'er kez ağırlaştırılmış müebbet hapis ve toplamda 19 bin 680 yıl hapis cezası talep edildi.

İddianamede, 37 kişi hayatını kaybedenler (maktuller) ve 2 bin 676 mağdur yer aldı. Sanıkların tamamı, Kobani olaylarını sorumlu düzeyde organize etmekle ve terör örgütünün talimatlarına uygun olarak şiddeti ülke geneline yayarak kitlesel terör olayları çıkarmakla suçlandı. Ayrıca, örgüt yöneticisi olmakla da suçlanan sanıklar, tüm bu suçlardan ayrı ayrı sorumlu tutuldu.

Figen Yuksekdag Neden Hapiste1

Figen Yüksekdağ Neden Hapiste?

Anayasa Mahkemesi, 4 Kasım 2016 tarihinden bu yana cezaevinde olan eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında yargı sürecinde önemli kararlar verildi. Devletin birliğini ve bütünlüğünü bozma suçuna yardım etme gerekçesiyle 19 yıl hapis cezasına çarptırılan Yüksekdağ, ayrıca suç işlemeye tahrik suçundan da 4 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Mahkeme, tutukluluk halinin devamına karar verirken, Yüksekdağ’a toplamda 30 yıl 3 ay hapis cezası verilmiş oldu.

Kaynak: RÜZGAR RAMAZAN YEL